Nikola TeslaPanoramaVesti

Tramp zna Tesline tajne?

 

Novoizabrani američki predsednik Donald Tamp možda je jedini čovek na svetu koji zna sve tajne Nikole Tesle budući da je njegov stric bio na čelu komisije FBI, koja je istraživala zaplenjene dokumente nakon smrti jednog od najvećih naučnika 19 i 20 veka, piše američki Njujorker.

Tesla je preminuo početkom januara 1943. i svu njegovu imovinu zaplenio je FBI. Tri sedmice kasnije, stručna grupa pregledala je sve te dokumente, a na čelu je bio Džon G. Tramp, stric novog predsednika SAD.
Trampov stric je bio inženjer i fizičar, a sam Donald često je spominjao slavnog strica.
„Stric mi je često pričao o nuklearnom ratu pre nego je i postao nuklearni“, govorio je Donald. Najveća briga FBI-a bio je strah da je Tesla razvio neko moćno oružje koje bi saveznici mogli iskoristi. Zvanično, istraga nije dala bitnije rezultate, a Džon Tramp je napisao: „Razmišljanja i radovi Nikole Tesle, barem poslednjih petnaestak godina, primarno su filozofske prirode i ne sadrže nove delotvorne metode ili primenjiva istraživanja“.
Tek šest meseci nakon smrti slavnog naučnika sproveden je filadelfijski eksperiment, a neki teoretičari kažu da je to dokaz da je u Teslinim dokumentima bilo nešto više od običnog „filozofiranja“.
Šuška se da je jedan ratni brod američke mornarice nestao ili je postao potpuno nevidljiv, u zavisnosti od toga koga pitate. Mornarica decenijama tvrdi da se eksperiment nikad nije dogodio i da su sve te priče samo plod hiperproduktivne mašte teoretičara zavera.
Donaldov stric prvi je pročitao Tesline beleške i postavlja se pitanje koliko je tih informacija prenio samom Donaldu.

IZVOR: TANJUG

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *