PanoramaVesti

GMO užas: Jagoda u paradajzu

Vang Šioven, student iz Kine, se zaprepastio nakon što je zagrizao paradajz i u njemu pronašao čudni oblik koji ga je užasno podsetio na jagodu. Njegova slika, koju je podelio na društvenim mrežama je odmah izazvala veliko interesovanje.

Vang je za Dejli Mejl rekao da je paradajz kupio u lokalnom supermarketu u Šenjangu i da je, imao normalan ukus i izgledao je kao bilo koji drugi paradajz, koji inače često kupuje. Kada je zagrizao paradajz osetio je da nema semenki u njemu i kad je pogledao malo bolje, po sredini je ugledao veliku crvenu „jagodu“.

On je zatim podelio sliku na kineskoj društvenoj mreži sličnoj tviteru, pitajući svoje pratioce da li da ga pojede celog. Na kraju je ipak odlučio da to ne uradi. Eksperti iz oblasti poljoprivrede su rekli za tamošnje medije da Vang sigurno nije pronašao jagodu u paradajzu, već je to deo paradajza koji se tako razvio i samo podseća na slatku voćku, piše Dejli Mejl.

– Možda paradajz nije bio dovoljno „hranjen“ tokom rasta, pa su mu uzgajivači dodali različite supstance i na kraju se desio ovaj neobičan slučaj – prenela je kineska televizija.

Isto se desilo 2010. godine u SAD, kada je Din Vilson pronašao paradajz sa „jagodom“ unutra, u svojoj bašti iza kuće. Eksperti iz Amerike su tada naveli da je to samo „punjeni paradajz“, veoma retka razvijena sorta, sočna i najbolja za pravljenje soka od paradajza, madjutim, osnovane su sumnje da je reč o genetski modifikovanom proizvodu (GMO).

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *