Некатегоризовано

Ojačajte imunitet; napitak od limuna i meda

Imunitet, u biološkoj terminologiji, odbrambena je sposobnost organizma da se bori od napada stranih mikroorganizama (virusa, bakterija, gljivica i parazita), njihovih hemijskih supstanci (toksina), kao i sopstvenih izmenjenih (npr. tumorskih) i istrošenih ćelija.
Od izuzetne važnosti je da ga stalno ojačavamo kako bi nas zaštitio od raznih bolesti i virusa. neophodno je stalno jačamo naš imunitet, a boljeg načina od prirodnih recepata nema.  Med, i pčelarski proizvodi, potom vitamin C, prvenstveno iz citrusa, tradicionalno su poznati kao bitni elementi potrebni organizmu za jačanje imuniteta. U receptu koji navodimo, uz med i limun je potrebno i jaje. Albumin, koji su u organizmu stvara u jetri i čini organizam jačim i otpornijim, nalazi se i u jajima.

Potrebno: 

  • 2 jajeta
  • 3 limuna
  • 300 g meda

Priprema: Dva sveža cela jajeta stavite u teglu, prelijte limunovim sokom i ostavite na hladnom mestu. Povremeno promešajte drvenom ili plastičnom kašikom. Kada od jaja ostane samo opna, probijte je, promućkajte sadržaj i ostavite da odstoji do sutra. Zatim procedite u drugu teglu i dodajte med. Uzmite svakog jutra pola sata pre jela po kašiku (drvenu ili plastičnu).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *