MisterijeTajna istorijaZavere

Svet je greškom video ubistvo Džona Kenedija!(VIDEO)

Puno ljudi čulo je za Zapruderov film, jedini snimak atentata na američkog predsednika Džona Kenedija. Tačno 486 sličica filma nastalo je sunčanog dana novemra 1963. godine u Dalasu.

Iza kamere je stajao krojač Abraham Zapruder i u tih 26 sekundi filma zabeležilo je jedan od najopasnijih zločina.

Međutim, malo je poznato da je Zapruder lično tražio da se ne objavi jedna sličica iz čitavog filma. Sličica broj 313 zadavala mu je noćne more zato što se na njoj jasno vidi trenutak kada metak izbacuje Kendedijev mozak.

Trebalo je da prođe više od decenije nakon ubistva u Dalasu da američka i svetska javnost napokon vide i tu ključnu sličicu.

 

Zapruder je prodao magazinu Lajf autorska prava na film za 150.000 dolara, ali je jasno rekao da on ne želi da objavi ključnu sličicu. Nije želeo da pusti to zlo u američku kolektivnu svest, a i Lajf je delio njegovo mišljenje.

 

Naravno, neko je objavio čitav film, zajedno sa sličicom 313. Taj neko bio je Žeraldo Rivera, slavni televizijski voditelj. Kad je on 1975. godine prvi put prikazao čitav film, američka javnost videla je nešto o čemu su tek čitali i tako su se rodile prve teorije zavere.

 

Kurir.rs/ Express.hr

Foto: Printscreen/ Youtube

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *