Tajna društvaVestiZavere

Iluminati i zvanično na Fejsbuku!

Tajno društvo Iluminati ima svoju zvaničnu stranicu na društvenoj mreži Fejsbuk, sa sve plavim znakićem pored imena, koji ova društvena mreža dodeljuje kao znak verifikacije zvaničnog naloga određenom brendu, ličnosti itd…

Inače, naziv iluminati se istorijski odnosi na tajnu grupu osnovanu u Bavarskoj u Nemačkoj 1700-ih godina, formiranu sa ciljem da se surpotstavi sujeverju, predrasudama i verskoj kontroli države.

Ali u poslednje vreme, ime se dovodi u vezu sa jednom od prisutnih teorija zavera.

Teoretičari zavera tvrde da iluminati kontrolišu svetske događaje jer su infiltrirani u demokratijama i žele da ustanove novi svetski poredak.

Stranica na fejsbuku ima oko 380.000 pratilaca i sada je dobila plavi znakić, koji je obično rezervisana za brendove, poznate ličnosti, političare, zvanične vladine sektore itd.

Ova zvanična verifikacija od strane Fesjbuka je dosta neobičan potez jedne od najpopularnijih društvenih mreža na svetu, piše Indy100.

Teoretičari zavere veruju da iluminati imaju posebne tajne gestove ruku, pa tako jedan od teoretičara, Dejvid Vose, tvrdi da je Donald Tramp pripadnik iluminata zbog jednog svog specifičnog gesta.

IZVOR: INDY 100

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *