Lekovito biljeZdrav životZdrava hrana

Gorka dinja leči rak i dijabetes?

Dr Frenk Šalenberger kaže da kada se govori o borbi protiv raka, on će uvek biti više za prirodne supstance koje sprečavaju rast kancerogenih ćelija. On je sproveo razne studije i rezvetarol, zeleni čaj i Seanol su samo neka od njegovih otkrića.

Ne tako davno je doktor pronašao voće za koje je dokazano da je efikasno pri ubijanju ćelija raka pankreasa. To voće se naziva „gorka dinja“ i često se koristi u Okinavi, u Japanu.

Razblažite njen sok na 5% u vodi i on će uništiti ćelije raka pankreasa na neverovatan način. Istraživači su objasnili da je sok od gorke dinje zapravo oštetio dve linije kancerogenih ćelija za 90% i ubio preostale dve linije za 98%.

Čaj od listova karele koji se presuju i suše, takođe utiče na suzbijanje kancerogenog oboljenja, ali pomaže i kod gojaznosti. Koriste ga osobe koje se oporavljaju od hemoterapije i oni koje već duže vreme koriste antibiotike.Čaj je koristan u prevenciji i lečenju malarije.

Složićete se da su ove studije dokazale da gorka dinja ubija ćelije raka na tanjiru. Pitanje je: Da li će funkcionisati kod životinja? Da li će izlečiti ljude? Čini se da hoće. Istraživači sa Univerziteta u Koloradu su testirali efekat gorke dinje na miševe i rezultati su pokazali neverovatno smanjenje tumora na pankreasu za 64%. Pritom, nije bilo nikakvih nuspojava.

Oni su koristili dozu koja je jednaka 6 grama praha za prosečnog čoveka. Studije su takođe pokazale da gorka dinja pomaže i sa dijabetesom. Gorka dinja poboljšava bilo kakav problem sa metabolizmom usled njenog dobrog efekta na glukozni metabolizam. Gorka dinja sadrži glikoprotein i na taj način smanjuje koncentraciju nivoa šećera (glukoze) u krvi, koriste je osobe koje boluju od šećerne bolesti, kao i one osobe koje imaju povišen holesterol. Vitamin C utiče na jačanje imuniteta.

Naravo, ukoliko vam je dijagnostikovan karcinom ili dijabetes, obavezno se konsultujte sa lekarom o uključivanju tretmana gorkom dinjom u svoju regularnu terapiju, kako biste imali najveći uspeh u borbi protiv bolesti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *