CIA i Putina koristila za špijunažu

Agenti CIA su koristili tehnike za špijuniranje koje su nazivali po imenu ruskog predsednika Vladimira Putina, objavio je Vikiliks. Kako je navedeno u novoj seriji podataka koje je CIA smatrala strogo čuvanom tajnom, američki obaveštajci su koristili „pet lokacija za tajno slušanje“.

Oni su sve te lokacije nazivali „Džepni Putin“ (Pocket Putin) i koristili su ih za prisluškivanje računara i telefona, u koje su prethodno ubacivani „zloćudni softveri“.

Lokacije za prisluškivanje su bile postavljene na serveru CIA, a ekipa ljudi koja je operisala njima je zaposlena u Operativnom odeljku za podršku, koji postoji kao posrednik između operativnog osoblja CIA i osoblja za tehničku podršku CIA.
Sve to je funkcionisalo tako što agenti CIA izdaju zahteve posle čega dolazi do hakerskih napada, preko niza lokacija, uključujući i „Džepnog Putina“.
Vikiliks nije objavio gde su korišćene lokacije za prisluškivanje sa imenom ruskog predsednika, kao ni šta su prikupljale, ali se ističe da je svrha bila „nadgledanje i komunikacija sa zloćudnim softverima koji su napadali računare i drugu opremu“.
Navodno je Operativni odeljak za podršku svoje projekte nazivao „najcrnjim Trojancima i alatima za prikupljanje podataka“.

 

2 thoughts on “CIA i Putina koristila za špijunažu

  • 9. marta 2017. at 17:18
    Permalink

    Nejasnoća o čemu se zapravo radilo u ovom slučaju baca sumnju ili na istinitost ovih informacija,ili na samu kompetentnost Vikiliksa.Čak dovodi u pitanje I to da li se može verovati Vikiliksu kao navodnom oponentu NWO.

  • 11. marta 2017. at 12:39
    Permalink

    Očigledno je da se u današnje vreme malo kome može verovati. Mi prenosimo sve verzie viđenja događaja, ne zastupamo nijednu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *