PanoramaVestiZavere

Altruizam ili opasna pretnja

U poslednje vreme, kompijuterski tajkun, Bil Gejts sve više nastupa u ulozi vezanoj za medicinu. Altruistička tendencija bogatog čoveka koji je ostvario sve svoje materijalne snove, rekli bi na prvi pogled mnogi. Međutim, ima tu par sitnica na koje treba obratiti pažnju.

Imenovani ne nastupa kao neko ko želi da višak svojih finansija uloži u razvoj medicine, niti u objekte zdravstvane zaštite onima kojima najviše trebaju, posebno u SAD, već se postavlja kao autoritet za nešto što nije. Jasan bi bio filantropski interes, i kad bi svoj autoritet i popularnost uložio u promociju medicinskih programa, ali je nejasno zašto je potrebno da samog sebe promoviše kao stručnjaka za virologiju, a opšte je poznato da to nije.

„Ignorišemo vezu između zdravstvene i međunarodne bezbednosti“, poručio je Gejts na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu, preneo je AFP.Gejts je preneo upozorenje stručnjaka da bi nova pandemija mogla da usmrti više od 30 miliona ljudi za manje od godinu dana. On je dodao da bi naredna epidemija mogla da izbije ako teroristi odluče da upotrebe genetski inženjering za razvoj sintetičkog virusa boginja ili vrlo zaraznog i smrtonosnog soja gripa. Gejts je rekao da bi to moglo da se dogodi u narednih 10 do 15 godina. Navodeći kao primer epidemiju ebole u zapadnoj Africi 2014-2015, španski grip 1918. godine ili mogućnost pravljenja virusa za „terorističke“ svrhe, Gejts je ocenio da je „verovatno“ da se dogodi katastrofa na svetskom nivou.

Šta je u pitanju i čemu opsednutost virusima? Recidiv iz detinjstva kada je čitao stripove o mega zlikovcima? Jer inters za medicinu nije, što je jasno iz razloga odsustva medicinskog obrazovanja.

Dalje gejts nastavlja ;“Globalna cena pripreme za pandemiju procenjuje se na 3,4 milijardi dolara godišnje. Godišnji gubici koje bi mogla da izazove neka pandemija mogli bi da dostignu 570 milijardi dolara„, rekao je on. Na kraju je osnivač Majkrosofta pozvao međunarodnu zajednicu da se pripremi za pandemiju istom ozbiljnošću kojom se pripremala za nuklearni napad posle Drugog svetskog rata.

Sa druge strane brojni internet izvori javljaju da je upravo gejts finansirao stvaranje Zika virusa.   Zika virus je biološko oružje koje se širi pomoću genetski modifikovanih komaraca, navodi se u izveštaju Kremlja. Za njegovo stvaranje se optužuje niko drugi do Bil Gejts. Smatra se da je glavni motiv Bila Gejtsa depopulacija stanovništva. Prema iscurelom poverljivom izveštaju Strane obaveštajne službe (SVR) do kog su došli izvori iz Kremlja, zika virus je stvoren kao biološko oružje od strane svetskih vlasti i nevladinih organizacija. Smatra se da je glavna nevladina organizacija odgovorna za stvaranje zika virusa Bil Gejtsova fondacija.

Indicije i dalje nisu demantovane, već naprotiv, umnožavaju se verzije po kojima je Gejts, kao produžena ruka Iluminata spreman da uzdrma svet.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *