TehnologijaVesti

VIBER ZBOG KORONE UVODI VAŽNE PROMENE!

Rakuten Viber zbog pandemije COVID-19 udvostručuje broj osoba koje mogu da učestvuju u grupnim pozivima na 10 odjednom – i to od danas,12. februara. Kako se navodi, ažuriranje je stiglo već i u iOS i Android prodavice.

Odluka o pojačanom razvoju resursa doneta je kao brz odgovor na okolnosti u vezi sa pandemijom i povećanih potreba za grupnim razgovorima velikih porodica, održavanja radnih sastanaka na daljinu, kao i obaveštavanja učenika.

Svi Viberovi jedan-na-jedan i grupni četovi obezbeđeni su obostranom enkripcijom, a jednako su zaštićeni i klasični pozivi, poruke, fotografije i dokumenti koje delite. Ništa što korisnici šalju jedni drugima nikada se ne čuva na Viber-ovim serverima nakon što je isporučeno. Čim su poruke poslate, zahvaljujući šifrovanju s-kraja-na-kraj, nijedna treća strana (pa ni Viber) nema ključ, kojim bi mogao da se otključa poruka, poziv ili drugi servis, odnosno sadržaj.

Ključ imaju samo osobe koje su poslale i primile poruku.

„Odlučni smo u nastojanju da ljudima omogućimo što više načina za grupnu komunikaciju tokom ove situacije, da ne moraju fizički da budu na istom mestu. Kako se COVID-19 pandemija širi, sve više ljudi posao obavlja od kuće, zato želimo da im osiguramo jednostavan nastavak rada gde god da se nalaze, kao i laku komunikaciju s dragim osobama“, izjavio je Ofir Ejal, operativni direktor Rakuten Vibera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *