PanoramaTehnologijaVesti

USA protiv Huawei-a

Hibridni ratovi su produkt novih tehnologija. Najrasprostranjenija nova tehnologija jesu pametni mobilni telefoni. Samim tim oni postaju oružje u novim globalnim sukobima.

Kako prenosi Rosenblatt Securities, nije jasno da li se radi o test primercima ili o gotovim uređajima koji su spremni za isporuku.

Izveštaj je otkrio da je interni softver kompatibilan sa svim Android aplikacijama i da su “bezbednosne funkcije za zaštitu ličnih podataka unapređene”.
China Daily prenosi izjavu Yu Chengdong-a (poznat i kao Richard Yu), CEO-a kompanije Huavej, koji je rekao da će operativni sistem kompanije biti dostupan već ove jeseni ili najkasnije na proleće sledeće godine. Novi operativni sistem moći će da se instalira na mobilnim telefonima, računarima, tabletima, televizorima, automobilima, i svuda gde se može instalirati neki OS.

Iako su Sjedinjene Države odložile zabranu trgovanja sa kompaniom Huavej za 90 dana 20. maja, proizvođač sa sedištem u Šenženu ne namerava da čeka na konačno rešenje problema, već forsira prelazak na sopstveni operativni sistem koji je u pripremi već nekoliko godina.

Huawei Central, vebsajt koji uglavnom izveštava o vestima iz tehnološkog giganta, objavio je da oznaka “HongMeng” već registrovana na raznim tržištima, poput Kanade, Evrope, Južne Koreje i Meksika.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *