AstrologijaAstromedicinaMundana astrologijaPanoramaZavere

Svet u doba Korone

Korona virus i pandemija, najmanje imaju sa influencama i virusologijom, najviše sa hibridnim ratom koji se pojačano vodi od 2008. i ulaska Ruskih trupa u Gruziju, čime su pokazali da nisu spremni da čekaju reketiranje i čerupanje od zapadnih sila, već da su spremni preventivno da uzvrate.

U kontekstu toga Zapad je počeo operacije protiv Rusije građanskim ratom u Siriji, pritiskom na Iran, i Kinu.

Potom su se Kina i Rusija zbližile više nego ikad u istoriji i došlo je do ključne osovine energenti za tehnologiju. Rusija raspolaže gasom i gasovod „Snaga Sibira“ radi za Kinu. Kina je na razne načine preuzela napredne tehnologije Zapadnih kolonista i stala na svoje noge.

Zapad to ne oprašta i spreman je da zapali svet kako bi očuvao prednost i otete privilegije.

Za sve to vreme sprema se konjunkcija hronokratora u novom triplicitetu, što je astrološki događaj prvog reda. koji najavljuje bitne promene u svetu.

Važno je shvatiti da su Abu Mašhar i MašaAllah, tokom pisanja o Saturn/ Jupiter, konjunkciji fokusirani na „srednju konjunkciju“ – 240 – godišnji ciklus, prosek, dok stvarni period može varirati od 238 godina do 258 godina. MashaAllah je napisao knjigu pod nazivom „O konjunkcijama, religijama i narodima“, koja nije očuvana u celosti; Pingrijeva  „Astrological Histori of MashaAllah“  sadrži kopije arapskih tekstova baziranih na ovom delu i Abu Ma’sharovu „Knjiga o religijama i dinastijama i velikoj konjunkciji“.

U astrologiji nalo toga ima o pandemijama, osim kojekavih sklepanih teorija MAjmuna(moderni astrolozi, ne mešati sa primatima), koje nemaju vezu sa ozbiljnom astrologijom i značenjem planeta.

Da bi se neke stvari predvidele, postoje tehnike bazirane na mundanim godišnjim kartama, što je ulazak Sunca u Ovna za lokaciju koja se ispituje, kod nas za Beograd ako gledamo šta će biti u Srbiji, za Moskvu ako gledamo Rusiju, itd.

Pravila procene postoje, rade se na osnovu godišnjih, polugodišnjih, kvartalnih karti, i njihovih pratećih karti kao i karti eklipse. Tu su nezaobilazne karte konjunkcija sa kojima se porede karte proglašenja države, vlade, vladara i slično u zavisnosti od uređenja same države.

Međutim, jedan izuzetan astrolog, matematičar, teolog, filozof i rabin – Levi ben Gerson/ Gersonides – napisao je izveštaj, očigledno za papu, o Jupiter/ Saturn konjunkciji iz 1345. godine, koji nam je redak uvid u tehnike koje je koristio srednjovekovni astrolog – praktičar. Ovaj rukopis je preveo Bernard Goldstein, a analizirao David Pingree u tekstu iz 1990. pod nazivom „Prognoza Levija ben Gersona za konjunkciju 1345. godine“, koji uključuje originalni hebrejski jezik, latinski prevod (sačinjen od  tri preživjela latinska rukopisa iz četrnaestog i petnaestog veka) i engleski prevod.

Gersonides je bio jevrejski filozof rođen 1288. godine u Provansi, Francuska, koji je na hebrejskom pisaao mnogim temama, uključujući biblijsku egzegezu, matematiku, astronomiju, astrologiju i teologiju.

Srednjovekovni engleski astrolog John of Eschenden, piše 1345. godine, uspešno je predvideo „Crnu smrt“-  kugu, 1348. godine iz pomračenja 1345. godine, tvrdi Lehman, Lee,  u svojoj knjizi „Klasična astrologija modernog življenja“ (Atglen, PA: Vhitford, 1996.)

Ideja da konjunkcija iz 1345. godine bude značajna bila je vrlo rasprostranjena. Predikciju za „Crnu smrt“, kao što je ovaj izveštaj iz Pariza sa Medicinskog fakultet iz 1348. godine pokazuje: „Kažemo da je udaljeni i prvi uzrok ove kuge bio najavljen konfiguracijom neba. 1345. godine, konjukcijom tri superiorne planete u znaku Vodolije…. Aristotel svedoči da je to slučaj … on kaže da je smrtnost rasa i depopulacija kraljevstava događa se u spoju Saturna i Jupitera“.

Naime, na dan početka proleća što je Mundana karta nadležna za period do narednog proleća, u Vodoliji su se našli Saturn i Jupiter u bliskoj konjunkciji, te Mars koji je išao separatno ka kraju znaka.

Jovan iz Eschendena, je predskazao „korupciju vazduha“.

Sam Gersonides je daleko precizniji i daje listu očekivanih događaja, koja uključuje „bolesti i smrt i zlo koje će dugo trajati “.

Kada se konjunkcija odvijala u fiksnom znaku, njen uticaj trajaće više dana. Pingri daje ibn Ezru kao referencu trajanja; i zaista ibn Ezra kaže „kada je planeta u fiksnom znaku, ona označava sve što je stalno i trajno “.

Gersonides izračunava Sizigijum pre ulaska Sunca u Ovna, što je bilo pomračenje, posebno važno u srednjovekovnoj astrologiji, sledeći Ptolomejeva pravila, koji u Tetrabiblosu kaže, „prvi i najsnažniji uzrok takvog događaji [opšti uslovi zemalja] nalaze se u sizigijama Sunca i Meseca prilikom eklipsi ”.

Ovde je bitno napomenuti da nije svaka lunacija ujedno eklipsa, jer postoji nekoliko nadriprofesora astrologije koji to ne razlikuju već fabrikuju učenike bez znanja o sizigijumu i eklipsi.

Još nekoliko dana je na snazi prošlogodišnja karta, ulaska Sunca u Ovna 2019. godine, karta zadnjeg kvartala, ulaska Sunca u Jarca 2019. god.

Za Peking (ne za Vuhan) se računa karta koja ima za vladara Merkura, retrogradnog na ascendentu, što predstavlja situaciju da ne znaju tačno šta ih je snašlo, ali znaju da upotrebe, te sa Jupiterom na MC-u, Kina je otkupila po znatno nižoj ceni akcije inostranih firmi i izvršila svojevrsnu nacionalizaciju resursa.

Merkur je inače kosignifikator 6. kuće koja je kuća bolesti (nikako kuća zdravlja, posla i svakodnevnog života kako to Majmuni(moderni astrolozi, ne mešati sa primatima) tvrde. Kako je ova planeta na jednoj od najznačajnijih tačaka karte, ujedno retrogradna, ujdurma oko virusa je skoro pa normalna opcija.

Sam Korona virus je ništa posebno, sa mnogo manjom smrtnošću i mnogo lakši od sezonskog gripa.

Tu prestaje medicina i počinje politika.

Propaganda, od Koka Kole do Gebelsa, i dalje preko modernog marketinga, lažnih vesti i zloupotreba, služi onome ko ima kapital.

Svaki kapital na ovome svetu ima vlasnika čak i ako se on ne zna. Svetska banka i Evropska banka za obnovu i razvoj nisu državni projekti već privatne firme, ovo ne treba gubiti iz vida. I nisu samo dve pomenute već najznačajnije institucije zapadnog sveta su privatne uključujući i federalne rezerve SAD, o čemu svedoči jasan dokaz: U slučaju Luis protiv Sjedinjenih država iz 1982, Savezni apelacioni sud Devetog okruga je utvrdio da „Banke saveznih rezervi nisu savezna oruđa za potrebe Saveznog zakona o tužbama za nepravdu (Federal Torts Claims Act), nego nezavisne korporacije, u privatnom vlasništvu i pod lokalnom kontrolom“. U njihovom mišljenju se takođe kaže da su „Banke rezervi ispravno smatrane saveznim oruđima za neke potrebe“.

Preraspodela moći u svetu ide ekonomski. Uostalom drugi svetski rat je počeo zbog pada akcija Vol strita, i velike ekonomske krize.

Sada je na delu hibridni rat, virusima, ljudskim, životinjskim i informatičkim, oružjima poput propagande, ali i klasičnim pokretima vojski, no u ograničenim regijama.

Proba za hibridni rat je bila SFRJ; raspad je bila vežba kako će se u budućnosti ratovati.

Nesklad je između medicinskih opisa korone, propagande i realnosti. Političari se natežu sa objašnjenjima „k’o pijan sa gaćama“ što bi rekao naš narod.

Panika je jedno od oružja hibridnog rata, drugo su mutirani virusi, te smo i tu imali veliku probu sa HIV virusom. U senci korone neprimetno su prošle vesti o potpunom izlečenju HIV-a kod nekih obolelih. Očigledno je bio potreban nov virus. No, nemojte ga potceniti, masovnošću dolazi do mutacija, što više mutacija to opasniji.

U vreme velikih astroloških dešavanja, po staroj hermetičkoj kako gore tako i dole, na Zemlji se dešavaju velike promene, te nije prvi put da ih prati i velika epidemija, manje opasna nego „Španski grip“.

Španska groznica ili Španski grip je bila jedna od najsmrtonosnijih pandemija u istoriji čovečanstva. Pojavila se pri kraju Prvog svetskog rata (januar 1918 – decembar 1920), i u tri talasa se širila Zemljom. Ona je prva od dve pandemije uzrokovane virusom influence A H1N1. Prema novijim procenama, trećina svetske populacije je bila inficirana i imala je klinički ispoljenu bolest (oko petsto miliona ljudi), a umrlo je oko pedeset miliona ljudi.

Dakle, španska groznica je odnela pet puta više života nego Prvi svetski rat.

Interesantno je pogledati knjigu objavljenu sredinom osamdesetih godina prošlog veka i zapitati se da nije previše slučajnosti, ili neke čudne namere u svemu ovome.

Poenta je u manipulaciji koja se dešava, kako bi se svet promenio, i postao poslušniji jer je 21. vek doba obnove robovlasništva u svom najsofosticiranijem obliku, pod maskom ljudskih prava i sloboda, ekonomski i propagandom ucenjenih građana.

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Svet u doba Korone

  • Zivana DUBAJIC'

    ODLI^CAN TEKST ! SVAKA^CAST za OPIS REALNIH FAKTORA(ekonomije i geo-strategije) i HVALA i za lekovitu dozu SPRDNJE na ra^cun cionisti^ckih interpretacija BIBLIJSKIH i“PROFETSKIH“predskazanja; ^zivi bili pa GLEDALI PROPAST ZAPADNE DOMINACIJE na GLOBALNOM PLANU u svakom smislu !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *