AstrologijaAstromedicinaPanorama

Svet u doba korone II deo – lični nivo dešavanja

Neplanirano se nametnulo da se i dalje pozabavim aktuelnom pandemijom. Ovoga puta ne iz ugla globalnih dešavanja na koja će svakako imati uticaja, istina više odluka o pandemiji nego sam virus i učinak po globalno zdravlje stanovništva.
U prvom delu sam naveo linkove poredeći Koronu i Španski grip, koliko je uopšte moguće porediti te dve stvari, jer niti su isti virusi, niti isti tok bolesti i učinak, na sreću cele populacije.
Druga bolest se svrstava uz Koronu, a to su pitanja psihološke prirode raznih vršioca vlasti širom sveta, no to nije tema teksta.

Prvo i osnovno, astrologija se bavi posmatranjem sveta, opisom događanja jer je astrologija specifičan jezik kojim nam se Univerzum obraća.
U svakoj natalnoj figuri, laički horoskopu, je ništa drugo do naše uputstvo za upotrebu, izdato od Univerzuma koji je na neki način naš proizvođač.
Za razliku od raznoraznih proizvođača svega i svačega, koji svoj proizvod hvale, Univerzum kroz natalnu figuru o svakom pojedincu izda potpunu specifikaciju roka trajanja, kvaliteta, osobina po oblastima života.
Tu ulazi i detaljni opis zdravlja. Kroz taj opis videćemo ko će od Korone stradati a ko neće, a ne kroz razne statistike te naklapanja o genetici i ostalim stvarima.

Procena zdravlja natusa se vrši ispitivanjem stanja ascendenta(početak prve kuće-nepravilno nazvan podznak) i vladara ascendenta, koji kroz temperament i kroz kvalitet života natusa daje opštu sliku.
Potom od svetala, Sunca i Meseca, jer je količina svetla u astrologiji proporcionalna količini vitalnosti.
Mesec vlada telom i telesnim tečnostima, a Sunce vlada duhom.
Potom od kuće bolesti, a to je 6. kuća i njenog vladara.
Ako ima planeta u 6. kući onda se i one procenjuju.
I na kraju, pomalo zaboravljeno ali ne manje bitno od navedenog, procenjuje se i 7. kuća, jer je opozitna ascendentu, te njenog vladara i planeta u istoj.
Za telesno zdravlje, kao i za sve u astrologiji potrebna je ravnoteža, u prvom redu temperamenta. Potom se cene planete koje vladaju navedenim kućama-signifikatori; pa se računa jesu li u dostojanstvu ili debilitaciji (debilitacija je ono što MAjmuni-moderni astrolozi, nazivaju u svojoj gluposti negativnim dostojanstvom); te imaju li aspekte benefika i jesu li u konjunkciji sa malefičnim ili benefičnim zvezdama nekretnicama. Malefične su one prirode Saturna i Marsa, dok su benefične one koje su prirode Jupitera i Venere.
Takođe, loš predznak su signifikatori zdravlja povezani sa maleficima, Saturnim i Marsom.
Većina signifikatora u dostojanstvu i oslobođena aspekata Saturna i Marsa znak su dobrog zdravlja, obrnuto lošeg.
Ako su ascendent i vladar znaka debilitirani, ili aspektovani maleficima, ili ako je vladar ascendenta u šestoj ili dvanaestoj kući, znaci su da će natus biti podložniji bolestima nego drugi.
Sunce u šestoj, osmoj ili dvanaestoj kući, ali i sedmoj, znak je kraćeg života, odnosno oduzimaju se godine prilikom proračuna, a ukazuje i na češće i teže bolesti.
Mars u šestoj ili dvanaestoj kući ukazuje na nagle bolsti koje vrlo oštećuju telo.
Orijentalni malefici ukazuju na brz razvoj bolesti, okcidentalni na hroničen bolesti.
Ukoliko su benefici slabi, debilitirani, to ukazuje na slabosti dok ukoliko su osim debilitacije oštećeni kontaktom malefika znak je većih i dužih zdravstvenih problema.
Znaci označavaju:
Ovan – glava i njeni delovi, oči, uši, lice, zubi, brada, gluvoća, zubobolja, ožiljci na licu, akne, mitiseri, rošavost, dermatofitoza, grčevi i tikovi u tim delovima
Bik – vrat, njegov zadnji deo, grlo i glas
Blizanci – ramena, ruke, šake, ramene lopatice
Rak – pluća, grudi, rebra, dojke, jetra, slezina
Lav – srce, stomak, kičma, slabine, gornji deo dijafragma
Devica – creva, iznutrice, donji deo dijafragme
Vaga – slabine, pupak, bubrezi, butine, zadnjica, mokraćni kanali
Škorpion – genitalije, bešika, analni otvor
Strelac – bedra, butine
Jarac – kolena
Vodolija – podkolenice
Ribe – stopala, članci

Planete označavaju:
Saturn označava: desno uho, slezinu, bešiku, kosti, zube. Bolesti ovih delova tela su hladne, proizilaze iz poremećaja temperamenta u tim delovima.
Bolesti su: lepra, kancer, paraliza, tuberkuloza, crni prišt, malarična groznica, edemi, katar, bolovi u tankom crevu.

Jupiter označava: pluća, rebra ili slabine, hrskavicu, jetru, arterije, puls, spermu.
Bolesti su: astma ili upala pluća, apopleksije, grčevi, pleuritis, drhtanja ili palpitacije srca, gnojne angine, konvulzije, bolesti proistekle od gasova, zadaha ili truljenja.

Mars označava: levo uho, žuč, bubrege, vene, genitalije.
Bolesti su: kuga, tifus, infekcije, gnojni čirevi, akutne groznice, žutice, čirevi, fistule, male boginje, epilepsija, rane i ožiljci na licu. Po temperamentu su bolesti tople i suve.

Sunce označava: mozak, mišiće, srce, vid, desno oko.
Bolesti su: nesvestica, grčenje srca i stomaka, bolesti i upale očiju, bolesti koleričnog tipa.

Venera označava: matericu, bubrege, generativne organe, dojke, grlo, slabine, jetru, spermu.
Bolesti su: zagušenje i upala materice, gonoreja, bolesti mokraćnih kanala, prijapizam (penis u stalnoj erekciji), oštećenje jetre, slabost stomaka, sifilis, dizenterija, stomačni grip.

Merkur označava: mozak, raspoloženja, imaginaciju, memoriju, jezik, šake i stopala.
Bolesti su: ludilo, pomama, gubitak osećaja, koma, mucanje, smetnje govora ili jezika, promuklost, epilepsija, kašalj, probleme sa pljuvačnim žlezdama.

Mesec označava: mozak, desno oko kod žene, levo kod muškarca, srčane komore, creva ili utrobu ili iznutrice, bešiku, ukus.
Bolesti su: epilepsija, paraliza, kolika, menstrualne tegobe, flegmatični apscesi, sve opstrukcije.
Ukoliko su Jupiter, Venera i Merkur dobro postavljeni u karti te u trigonima ili sekstilima sa signifikatorima bolesti (vrh šeste kuće, vladar iste kuće i planete u njoj) znak su ozdravljenja.
Zaključak je lak, od Korone će oboleti oni čija natalna figura ukzuje na potencijal zaraznih bolesti, groznica i slično.
Oni drugi neće.
Umereće oni čija natalna figura ukazuje na potpunu slabost, čiji signifikatori vitalnosti nisu dignifikovani, i čija karta ukazuje na smrt od zaraznih bolesti, naravno i čiji prediktivni ciklusi ukazuju da je period opasan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *