AstrologijaAstromedicinaPanoramaRazno

Srbija u doba koroneJoš uvek aktuelna karta prošlogodišnjeg ingresa, u kome je primetan Mars u 6. kući u kojoj se inače raduje što mu daje dodatnu snagu. Mars vlada influencama svih tipova. Pritom je u lošem aspektu sopstvenog vladara što dodano pojačava dešavanja i doprinosi problemu.

Pozicija Marsa je na 3 stepena do Algola, te mada brojni autori daju nekretnicama 1 stepen orbisa, problematičnim poput Algola se može dozvoliti do 5 stepeni kada su istaknuti u karti. Kako se Algol našao između Marsa i descedenta-vrha 7. kuće i jednog od četiri ugla karte, koji se nalazi na 30. stepenu gde su i Plejade, kod nas poznate kao Vlašići, roj nekretnica vrlo nesrećne prirode, koje među primarnim značenjima nose bolesti i zaraze.Karta ulaska Sunca u Ovna i predingresnog sizigijuma, odnosno lunacije koja prethodi ulasku Sunca u Ovna.


Pravila za određivanje zdravlja nacije kažu da vladar ascendenta nije povoljan pokazatelj ako prilazi vladaru 6. i 8. kuće. Šesta kuća je bolest, osma mortalitet.
Vladar ascendenta je Merkur, retrogradan i debilitiran, što tačno ukazuje na našu situaciju, ali ništa ekskluzivno i posebno što već dugo nismo.
Problem je u retrogradnosti jer će se tokom retrogradnog kretanja spojiti sa ona, ali kroz sekstile, što samo malo umanjuje malefičnost, te će se samo jedanput spojiti sa Marsom, vladarem 8. kuće a dva puta sa Saturnom vladarem 6. kuće. Ovo iako ne izgleda jeste dobar znak jer planeta koja donosi mortalitet ide dalje. Bolesti koje prikazuje godišnja karta su sezonski grip od koga je već registrovano preko 122 hiljad obolelih i manje od 200 umrlih, te zahvaljujući drugom spajanju Merkura i Saturna, pojavila se i Korona, koja će biti u pojačanom napredovanju oko 8. aprila.

No to je već u nadležnosti mundane karte za ulazak Sunca u Ovna 2020.


Vladar ascendenta Jupiter, pod opsadom malefika Marsa i Saturna automatski je znak velikih problema koji nastupaju nakon 20.03.2020. a koji su posledica aktuelnog stanja
Što se opšteg stanja nacije tiče nije povoljno samim tim.
Zdravlje i vitalnost su slabi, dok samo Sunce koje treba da predstvlja vitalnost je vladar 6. kuće te nas u novu solarnu godinu uvodi kroz pandemiju.
Vladar 8. kuće, mortaliteta je domicilan i benefik je u pitanju te smo tu dobro prošli. Mortalitet neće biti problem.
Vlladar godine je Jupiter u znaku svoje debilitacije, ali u recepciji oba malefika što znači da ćemo se ipak izvući bolje od očekivanog.

Mlad Mesec  koji prethodi novoj solarnoj godini, za vladara ascendenta ima Sunce, što je znak da je vitalnost ipak bolja i da nadjačava bolest, a još važnije nema aspekt sa vladarima 6. i 8. kuće te će bolest ostati pod kontrolom bez dramatičnog mortaliteta.
Vladar ascendenta nije unesrećen, vladar sizigijuma jeste debilitacijom dok je Sunce, znak vitalnosti ujedno vladar karte.

Opšti zaključak je da bolest neć izaći van kontrole, da neće dovesti do dodatnih problema i da će u roku od 3 meseca situacija biti pod kontrolom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *