PanoramaVesti

Ruske igre gladi u Sibiru

 

Trideset kandidata koji će i u ruskom rijaliti programu „Igra2: Zima“, čiji scenario neodoljivo podseća na film „Igre gladi“, pre početka snimanja moraće da potpišu dokument u kojem se organizator ograđuje od svih mogućih kobnih ishoda.

Polovinu takmičara zasad čine žene. Oni će devet meseci živeti u sibirskoj divljini s vukovima i medvedima na temperaturama koje se noću spuštaju do čak minus 40 stepeni Celzijusa, ali ono što je najviše šokiralo javnost jeste činjenica da su u borbi za glavnu nagradu od 1,3 miliona funti dozvoljeni silovanje i ubistvo.

Kandidati iz različitih zemalja smeće da poseduju samo noževe, a ješće isključivo ono što sami upecaju ili ulove, piše Sajbirijan tajms.

– Sve će biti dozvoljeno – alkohol, cigarete, droga, tuče, silovanje, ubistvo, ali mi kao organizatori nećemo na sebe preuzeti nikakvu odgovornost za tuđe postupke. Ruska policija će se baviti time – izjavio je 35-godišnji ruski milijarder Jevgenij Pjatkovski, koji je osmislio ovaj bizaran TV rijaliti. Šou će se moći da se gleda na internetu, a navodno je i pet komercijalnih televizijskih kuća zainteresovano za otkup prava na prikazivanje.

Takmičari će morati da potpišu da su svesni da može doći i do ubistva i silovanja. Pravila svakako nalažu da će policija uhapsiti svakog ko počini zločin u rijalitiju.

– Morate biti svesni da će policija doći i uhapsiti vas. Mi smo na ruskoj teritoriji i u obavezi smo da poštujemo i sprovodimo ruske zakone – kažu organizatori.

Svi takmičari moraju da budu punoletni i moraju da prođu psihološke testove. Pre nego što ih pošalju u rusku tajgu, obučavaće ih ruski specijalci, ali u divljini će biti prepušteni sami sebi.

U slučaju bolesti ili povrede, neće im doktori biti na raspolaganju.

– Po smrtno ugrožene slaćemo helikopter, ali morate računati na to da pilotu treba najmanje pola sata da stigne do njih. Svaki kandidat imaće i opciju stiskanja tastera za hitne slučajeve, ali kad to uradi vraćamo ga u civilizaciju i takmičenje za njega je definitivno završeno. Nema povratka – izjavio je producent Nikolaj Ginzburg. Pohvalio se kako su se za šou već prijavili fotograf, zlatar, psiholog i pripadnik spasilačke službe.

Kandidati koji žele biti deo ovog bizarnog rijalitija moraju da plate 132.000 funti, a samo će najsrećniji, koji će se birati u internetskoj anketi, ući u sibirsku tajgu besplatno.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *