DuhPanoramaVesti

Reinkarnacija: Dečak se seća kad je ubijen!?

 

Slučaj dečaka Džejmsa Leningera jedna je od najpoznatijih slučajeva navodne reinkarnacije u istoriji. On je, naime, još kao mali, govorio da se priseća života i smrti pilota iz Drugog svetskog rata.

– Gori avion, gori avion, mali čovek ne može da izađe napolje – vikao je Džejms u snu, kad je njegov stravični vrisak probudio njegove roditelje.

– Sve je podsećalo na scenu iz filma Egzorcista. Džejms je ležao na leđima, a rukama i nogma je pokušavao da izađe iz nevidljivog sanduka – opisao je kobnu noć mališanov otac Brus.

Ta noć je prethodila trogodišnjem istraživanju koje će Džejmsove roditelje uveriti da je njihov sin reinkarnacija pilota koji je poginuo u Drugom svetskom ratu. Džejmsova priča će devet godina kasnije obići svet u obliku knjige „Preživela duša: Reinkarnacija borbenog pilota iz Drugog svetskog rata“.

U narednim nedeljama te 2000. godine Džejmsove noćne more postajale su sve intenzivnije i isrpljujuće za malog dečaka. On je počeo da viče i svoje ime, ali i imena poput Natoma i Korser itd. Po danu on je bio sasvim normalan i zaigran dečak koji je samo pokazivao veliki interes za avione. U jednoj prodavnici igračaka majka je Džejmsu pokazala bombu montiranu na jednu maketu aviona.

– Mama, to nije bomba, to je dodatni rezervoar. Avioni tako mogu duže da lete, smireno je objasnio Džejms majci.

S obzirom da su se noćne more nastavile, roditelji su se ohrabrili i odlučili dečaka da ispitaju o stvarima koje govori u snu.

– Ko je „mali čovek“? – upitala ga je majka.

– To sam ja – odgovorio joj je. Na očevo pitanje što se dogodilo s njegovim avionom objasnio je da je pogođen i srušen.

– Srušili su ga Japanci, oni su na avionima imali veliko crveno sunce – odgovorio im je Džejms.

Majka Andrea je Brusu spomenula mogućnost reinkarnacije što je on ljutito odbacio. To se jednostavno nije uklapalo u njegov sistem verovanja.

Dalje tokom ispitivanja Džejms je roditeljima objasnio da je vozio avion „Corsair“ koji je poletao s broda pod imenom Natoma. Za Božić 2000. godine Brus je svom ocu kupio knjigu o bici za Ivo Džimu. Listao je i Džejms je zastao na jednoj od fotografija.

– Eto, tu su srušili moj avion, tata – pokazivao je Džejms.

Dečakov je otac zavirio u američku vojnu enciklopediju i shvatio da je nosač aviona ‘The Natoma’ zaista učestvovao u američkoj invaziji na Ivo Džimu. Nakon što je dečak čak i danju počeo da razgovara sa imaginarnim prijateljem kojega je nazvao Džek Larsen, Brus je svemu odlučio da stane na put. Pronaći će tog čoveka, ako postoji, a on će mu sve negirati.

I zaista, Brus je uspeo da dođe do Larsena, ali ne i do demanta priče koju je njegov sin neprestano ponavljao otkad je progovorio. Larsen mu je ispričao da je njegov prijatelj Džejms Hjuston poginuo u eksploziji kada su mu Japanci pogodili avion. Brus je proverio registar poginulih u Drugom svetskom ratu i među 18 žrtava sa Natome našao i ime Džejmsa Hjustona.

Brusova sumnjičavost sada je već bila veoma načeta. Sasvim je razbio trenutak kada mu je Džejms sredinom 2001. rekao da ga je odabrao jer je znao da će biti dobar otac.

– Kako to misliš, gde si ti to nas odabrao, upitao je Brus Džejmsa.

– Pa na Havajima, u ružičastom hotelu uz plažu, tamo sam odlučio da ćete me vi vratiti u ovaj svet – odgovorio je dečak.

Andrea i Brus tamo su slavili petu godišnjicu braka, pet nedelja pre nego što je Andrea zatrudnela.

Džejms je s vremenom otkrivao sve više detalja. Kada su ga upitali zašto je svoje tri akcione figure nazvao imenom Bili, Leon i Valter, odgovorio im je da su ga oni dočekali kad je „došao u nebesa“. Brus se opet vratio registru poginulih i među 18 žrtava s Natome našao je i imena Bilija Pilera, Leona Konera i Valtera Devlina, piše 24sata.hr.

Njegovi roditelji su napokon uspeli da dođu i do 84-godišnje Ane Hjuston, sestre Džejmsa Hjustona. Ona im je pokazala njegovu fotografiju, mladog pilota naslonjenog na avion ‘Corsair’. Mali Džejms i Ana su se upoznali i ona je bila uverena da on zaista jeste reinkarnacija njenog brata.

Dečak je na kraju i sam upoznao neke od preživelih saboraca i vrlo ih brzo prepoznao, iako je bio malo tužan jer su svi ostareli.

– Cilj moje istrage da saznam šta se događalo s mojim sinom bio je da dokažem da je sve to samo velika slučajnost. Ali, s vremenom sam bio sve bliže nečemu što je vrlo opasno. Osećao sam kao da ruku stavljam u vatru, izjavio je 2009. Brus za Daily Mail.

Brus je prihvatio da je njegov sin zaista reinkarnacija pilota iz Drugog svetskog rata, iako se to ne uklapa u njegovu katoličku veru.

– Bog nam daje duh koji živi večno. Duh Džejms Hjustona došao je k nama. Zašto? Ne znam. Neke stvari nikada nećemo saznati – zaključio je Brus.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *