Izgubljene civilizacijeMisterijeTajna istorija

Potop se dogodio

Iako mnogi naučnici negiraju tu opciju, u naučnoj zajednici ima i onih koju ukazuju na postojanje takozvanih antideluvijanskih civilizacija koje su uništene pre 11.500 godina usled iznenadnog porasta nivoa mora na Zemlji. Otkriveni su brojni drevni gradovi koji doprinose ovoj teoriji o postojanju drevnih civilizacija i gradova poput Atlantide.svet pre potopa

Kulture širom sveta su iza sebe ostavile pisane tekstove u kojima se govori o velikim poplavama, a među njima su: Atrahazis (sumerski mit), ep o Gilgamešu (vavilnoska legenda), Biblija (Jevreji), Šudžing (klasična kineska istorija), Macija Purana i Šatapata Bramin (hinduistički sveti tekstovi iz prvog milenijuma pre nove ere), Platonovi Timeus i Kritija (Grčka), ali i Popul Vuh (civilizacija Maja).

Podvodna ulica Bimini

Jedan od prvih gradova koji je pronađen pod vodom je otkriven nedaleko od ostrva Bimini na Bahamima. Dr Valentin je plivajući u septembru 1968. godine slučajno naleteo na popločanu ulicu sa velikim četvorougaonim blokovima i drugim višeugaonim kamenjem ispod vode. Kamenje koje čini građevinu je dužine i do pet metara i „savršeno“ je izvajano. Interesantno je da podvodno kamenje veoma podseća na kamenje u Saksejhuamanu, drevnoj građevini koja se nalazi par kilometara dalje od Kuska na nadmorskoj visini od 3.300 metara. Dr Valentin i drugi podvodni arheolozi smatraju da su ove podvodne građevine očigledno veštački stvorene i da potiču iz ledenog doba.

Misteriozne potopljene ulice na obali Floride

Ekipa američkih podmornica je 1969. godine otkrila nešto neverovatno duž obale Floride. Prema izveštajima, oni su pronašli ostatke podvodnog grada 900 metara ispod površine. Oni veruju da je jedna od ogromnih „avenija“ dugačka čak 20 kilometara. Ekipa navodi da su pronađeni tragovi aluminijuma, silicijuma i magnezijum oksida.

Potopljeni spomenici Jonagunija

Jedno od najneverovatnijih otkrića jeste ono iz 1987. godine kod ostrva Jonaguni. To je najstarije od Riu Kiu ostrva u Japanu. Spomenik Jonagunija je megalitska formacija koja se nalazi na 40 metara ispod površine, koja prema nekim istraživačima ukazuje na postojanje drevne civilizacije koja je naseljavala ovu oblast.

Masaki Kimura, pomorski geolog sa Univerziteta Riu Kiju, proučavao je podvodne građevine 15 godina. Prema njegovim rečima, ove podvodne građevine su ostaci grada starog 5.000 godina.

Prema rečima podvodnog arheologa Šona Kingslija, potopljeni grad Jonaguni odgovara gradu iz vremena pre poplave, kada su glečeri pokrivali veči deo severne hemisfere i kada je nivo mora bio niži nego danas.

Potopljeni grad Kambat

Istraživači su 2000. godine na obali Gudžarat u Indiji otkrili misteriozne građevine koje ukazuju na postojanje drevnog grada na dnu okeana. Otkriće je 2001. godine potvrdio ministar za nauku i tehnologiju, Murli Manohar Joši, rekavši da je u pitanju grad koji je uništila Velika poplava. Iste godine su pronađeni ostaci drveta i posuđa nedaleko od arheološkog nalazišta. Ova otkrića su datirana ugljenikovim izotopom. Prema analizama, istraživači tvrde da su misteriozne podvodne ruševine stare između 13.000 i 31.300 godina. Veruje se da je podvodni grad Kambat najstariji podvodni grad ikada otkriven.

Megapolis pronađen u Karibima

Istraživači su sprovodili podvodna istraživanja u Karipskom moru, nedaleko od obale Kube uz pomoć robotske podmornice u maju 2001. godine. Oni su na dubini od 600 metara otkrili nešto prilično neočekivano.

Otkrili su oblast od preko 20 kvadratnih kilometara prekrivenu građevinama, piramidama i drugim zgradama koje su napravili ljudi. U pitanju je džinovski podvodni kompleks koji prema navodima mejnstrim arheologa i istraživača ne postoji.

Geolog Manuel Turalde, koji je učestvovao u istraživanju, navodi da je moguće da potopljene ruševine pripadaju antedeluvijanskoj civilizaciji iz perioda 10.000. godine pre nove ere.

Fotografije sa dna okeana su potvrdile postojanje džinovskih granitnih blokova, ali i kružnih i vertikalnih formacija. Ovo otkriće je uputilo na teorije da je poluostrvo Jukatan nekad bilo povezano sa Kubom uskim zemljanim mostom.

Istraživači iz Meksika veruju da bi se ove podvodne ruševine mogle pripisati drevnoj civilizaciji poput onoj koja je sagradila drevni Teotihuakan.

izvor:http://www.ancient-code.com/antediluvian-civilizations-submerged-ancient-cities/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *