MisterijePanoramaPronalasciTehnologija

Pentagon strahovao od ruske “teorije vremena”

Jedna od najvećih vojnih tajni Crvene armije bio je, i po mnogima ostao, rad Nikolaja Kozirjeva, ruskog astrofizičara koji je uspeo da pronikne u tajne vremena. Rusi nikada nisu skinuli oznaku tajnosti s celokupnog njegovog dela, a tadašnja druga supersila SAD strahovala je od tih “proračuna”.

Eksperimenti sa Kozirjevim ogledalima u dalekom Novosibirsku dostupni su javnosti zahvaljujući, pre svega, Institutu za kliničku i ekperimentalnu medicinu Ruske akademije nauka u tom gradu, nastavljaču njegovog rada akademiku Vlailu Petroviču Kaznačajevu i Vladimiru Trofimovu, koji je po smrti Kaznačajeva nastavio da vodi istraživanja.

Kruna Trofimovljevog rada bilo je formiranje instituta koji danas nosi ime Kaznačajeva.

U sedištu misterije nauke Nikolaja Aleksandroviča Kozirjeva nalazi se njegova “teorija vremena”.

Prema zakonu fizike (drugi zakon termodinamike), zagrejana tela se hlade i odaju svoju toplotu hladnijim telima, zbog čega se temperatura svih tela postepeno izjednačava. Primenjujući to na kosmos, znači da je neizbežna toplotna smrt svemira.

Kozirjev je zaključio da je, po svim proračunima, naše Sunce trebalo odavno da sagori. Stao je čak na stanovište da zvezde primaju neku zagonetnu energiju spolja, iznevši pretpostavku da je vreme – izvor energije. Na Krimu, on je potom sprovodio eksperimente.

– Zbog brzine rasprostiranja svetlosti mi vidimo zvezdu samo u prošlosti. Međutim, uperivši teleskop u sjaj zvezde dobijamo trenutno očitavanje energije na aparatu.

Proračunom smo dobili rezultat gde bi zvezda trebalo da bude, uzevši u obzir brzinu kojom svetlost putuje. Teleskop je tada uperen na to mesto i dobijene su iste vrednosti – govorio je svojevermeno Kozirjev, tumačeći svoje otkriće.

U Novosibirsku postoji mnogo konstrukcija čudesnih ogledala

Potom je vratio teleskop na mesto s koga je zvezda emitovala energiju koju je zabležio prilikom prvog ogleda i u toj praznini je dobio iste vrednosti. Kozirjev je zaključio da prošlost, sadašnjost i budćnost postoje istovremeno.

On je novi vid energije nazvao protok vremena. Zaključio je da su energija i vreme dve strane jedne celine, a iskustva više hiljada ljudi koji su prošli eksperimente u aparaturi ogledala svedoče da su putovali kroz vreme i viđali stvari iz prošlosti i budućnosti.

Prema obaveštajnim informacijama Pentagona, Rusi su svojim vojnim strateškim efektivima bili u stanju da komanduju mislima. Mogli su da atomskim podmornicama na bilo kojoj dubini i na bilo kom okeanskom meridijanu izdaju naređenje preko misaonog mosta da lansira rakete u realnom vremenu.

KONSTRUKCIJA

Kozirjeva ogledala su aluminijumske konstrukcije, izrađene u obliku spirale. Unutar ove konstrukcije se nalazi stolica za dobrovoljca i specijalna aparatura. Na glavu dobrovoljca se stavlja “šlem”, sličan metalnoj posudi sa senzorima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *