DuhMisterijeOkultno

Om Seti, reinkarnacija iz doba faraona

Verujete li u reinkarnaciju? Milioni ljudi širom sveta čvrsto veruju da je reinkarnacija nešto što stvarno postoji. Zanimljivo je da ima puno slučajeva širom sveta gde se pojedinci tačno sećaju ko su bili u „prošlom životu“.

Ipak, jedna od najfascinantnijih priča o reinkarnaciji je ona o Doroti Idi, ženi koja je rekla da bila faraonovoa ljubavnica i sveštenica u prošlom životu pre nekoliko hiljada godina.

Doroti je rođena 1904. godine u predgrađu Londona. Kada je imala oko 3 godine, ona je pala i ozbiljno povredila glavu. Lekari su je proglasili mrtvom, ali ona se čudom probudila i tada se njen život promenio zauvek. Ona se nije ponašala kao normalno trogodišnje dete i njeni roditelji su to primećivali. Doroti je nekoliko puta tražila od svojih roditelja da je odvedu kući u Egipat, nekoliko hiljada kilometara od predgrađa Londona.

Ona je bila ubeđena da je u prošlom životu živela u Egiptu, zemlji faraona. Ne samo da se sećala ko je bila već je ispričala i neverovatne detalje iz vremena kada je bila egipatska sveštenica.

Prema njenim navodima, ona je bila žena po imenu Bentrešit. Živela je i služila na dvoru faraona Setija.

Mlada Doroti je izluđivala svoje roditelje, a njene radikalne promene ponašanja niko nije mogao da objasni. Jednom prilikom je Doroti gledala stare slike hrama Seti I i navela da je to njen dom. Ona je rekla kako joj nije jasno što nema drveća i bašti oko hrama, ali je bila sigurna da je to pravo mesto.

Roditelji su Doroti jednom prilikom odveli u Britanski muzej u Londonu. Čim je ušla u muzej, Doroti su privukle mumije iz drevnog Egipta i statue drevnih egipatskih bogova i boginja koje je počela nekontrolisano da ljubi.

Kada je imala 15 godina, Doroti je počela da izučava istoriju Egipta i tada je imala prvi lucidni san o faraonu Setiju I. Taj magični susret je izazvao lavinu sećanja o njenom prošlom životu, a ona je počela da sastavlja slagalicu svoje reinkarnacije.

Uspomene, snovi i znanje o drevnom Egiptu su doveli do toga da se Doroti odrekla hrišćanske religije i prigrlila staru politeističku religiju drevnog Egipta.

Doroti je bez problema naučila egipatske simbole i hijeroglife. Ona je rekla da nije učila nov jezik, već da se prosto prisećala jezika koji je nekad znala.

Doroti se 1932. godine preselila u Egipat gde je živela sa svojim mužem, Emanom Abdelom Megidom, egipatskim studentom kog je upoznala u Engleskoj. Kada je stigla u Egipat, Doroti je poljubila zemlju znajući da je konačno kod kuće i da će tu i ostati.

Doroti je zatrudnela i rodila sina kog je nazvala Seti. To je razlog zašto su Doroti još nazivali i Om Seti, što u prevodu znači majka Setija.

Doroti je nastavila da sklapa slagalicu o svom prethodnom životu, a u tome joj je pomagao duh po imenu Hor-Ra.

Ona je saznala da je rođena u hramu Setija, gde je postala sveštenica. Ona je kasnije upoznala živog boga, faraona Setija I i zaljubila se u njega, ali taj odnos nije imao srećan kraj.

Ona je zatrudnela, ali joj je rečeno da nije smela da rodi to dete jer bi to bila velika uvreda za boginju Isis, te su je naterali da izvrši samoubistvo.

Doroti je godinama pomagala arheolozima u istraživanjima, dokazujući da je njena priča stvarna.
Doroti se preselila u Abidos 1956. godine, a tamo je postala poznata kao Om Seti.

Jednom prilikom, kada je Doroti posetila hram Setija, glavni istraživač Odeljenja za antikvitete je odlučio da testira njeno znanje o prošlosti kako bi otkrio da li je njena priča stvarna.

On ju je postavio blizu slika na zidu u potpunoj tami i pitao je da kaže šta se nalazi na slikama na osnovu svojih sećanja. Odgovori su bili fascinantni.

Niko na svetu nije video te slike pre toga, a Doroti ih je identifikovala bez problema i još pomenula slike koje nisu pronašli.

Ona je prevela brojna umetnička dela koja mnogi arheolozi nisu mogli i njeno znanje je u velikoj meri pomoglo arheolozima koji su radili u Abidosu.

Arheolozi su je pažljivo slušali kad god je govorila, pa su tako na osnovu njenih reči zaključili da se izgubljeni grob kraljice Nefertiti nalazi u Dolini kraljeva, blizu Tutankamonove grobnice.

Doroti je svakog dana išla u hram da se moli. Tokom rođendana Isis i Ozirisa, ona je organizovala slavlja i ceremonije kao što se to radilo pre nekoliko hiljada godina.

Doroti Idi, tj. Om Seti, jednom prilikom je rekla da je živela u hramu Seti okružena predivnom baštom.

Arheolozi su jednog dana iskopali veličanstvenu baštu kakvu nikada nisu videli u Abidosu, a bašta se nalazila upravo tamo gde je Doroti rekla da se ona nalazi.

Njeno znanje i njene izvanredne sposobnosti su dokaz da reinkarnacija zaista postoji.

Doroti je umrla 21. aprila 1981. godine ali se postarala da je se lokalni stanovnici sećaju.

izvor:http://www.nytimes.com/1987/08/16/books/l-omm-sety-s-lost-life-555787.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *