PanoramaVesti

Novi operateri mobilne telefonije u Srbiji: brojevi su 0677 i 0678

U RATEL-u ističu da očekuju da mobilni virtuelni operateri ponude usluge koje postojeći mobilni operateri ne nude, ali i da pojačaju konkurenciju.
Još dve kompanije uskoro će ponuditi korisnicima u Srbiji usluge mobilne telefonije. To su “Mundio mobile” i “Globaltel”, koji su dobili dozvolu da u našoj zemlji posluju kao virtuelni operateri.
Naziv “virtuelni” dobili su zato što na novo tržište ne ulaze kupujući licencu za korišćenje frekvencija nego zakupljujući već izgrađenu mrežu od postojećih “klasičnih” operatera. Iz ugla korisnika, to su operateri kao i svi drugi, prenose Novosti.
– U RATEL-ov registar operatera upisana su dva virtuelna mobilna operatera “Mundio mobile” i “Globaltel”. Kad budu počeli da pružaju usluge objaviće i pod kojim brendom će poslovati na našem tržištu – kaže za “Novosti” savetnica u RATEL-u Aleksandra Stefanović.
Oni će imati sopstvenu numeraciju, pa tako “Globaltel” dobija prefiks 0677, a “Mundio mobile” 0678. U RATEL-u ističu da očekuju da mobilni virtuelni operateri ponude usluge koje postojeći mobilni operateri ne nude, ali i da pojačaju konkurenciju.
“Globaltel” je već najavio da će uslugu početi da pruža 13. decembra, kao i da će korisnici moći da aktiviraju više brojeva odjednom, i to bez SIM kartice.

Izvor:Telegraf.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *