GeopolitikaMisterijeTajna društvaTajna istorijaZavere

Masonski plan III svetskog rata – VIDEO

Već je u mladosti putovao po SAD, pa se posvetio novinarstvu u Arkanzasu. Takođe, kao advokat je zastupao Indijance protiv federalnih vlasti. Borio se u Američko-meksičkom ratu, a potom se preselio u Nju Orleans. Tamo je pisao pravne knjige koje su na jedan način zaokruživanje i prilagođavanje dela Frensisa Bejkona novijim vremenima, sa tipičnim masonskim odrednicama.

Pajk se borio u Građanskom ratu na južnjačkoj strani i načelno je bio protiv ropstva, a kao i u ranijim službama otpušten je zbog sukoba sa nadređenima i nepoštovanja njihovog autoriteta. Umro je 1891. godine, a sahranjen je uprkos želji za kremacijom, pa se njegovi posmrtni ostaci danas nalaze u središtu škotskog masonskog reda u Vašingtonu.

Od 1840. godine bio je aktivan u masoneriji uz najvišu titulu vrhovnog zapovednika reda, koju je nosio kroz čitav život. Napisao je i najveću masonsku knjigu u SAD do današnjeg dana, „Moral i dogma drevnog i prihvaćenog Škotskog reda masonerije“. U njoj ističe da masonerija nije religija i da svako ko tvrdi suprotno lažira i denaturalizuje slobodne zidare.

Isto tako, masoneriju smatra uvodom u religiju. Biblijske doktrine pak ne upoređuje s generalnom istinom već sa prilagođavanjem istine ka širokoj publici koja stvarno znanje ne bi shvatila, pa samim tim ne bi mogla da sledi religijske okvire.

Za razumevanje masonske hijerarhije opisao je i stepene gde su simboli tokom uspona na najviše tačke „obmanjujući“ i vode na pogrešan put, pa nije predviđeno da ih inicijati razumeju, nego da misle da su nešto spoznali, dok je prava istina rezervisana za sam vrh.


Isusa poistovećuje sa drugim avatarima, dok o hrišćanskom Bogu priča kao o manipulaciji, pa tako religijska kretanja s vremenom zahtevaju drugačije interpretacije i posebnosti Boga — nekada se slavi utelovljenje Bala, Molha, a nekad Zevsa, Ozirisa, Mitre i Adonaja. Prema njegovim rečima, velike promene posebnosti Boga mogu se uvideti i u samoj Bibliji, koja je kroz istoriju menjana.

„Biblija je nezamenljiv deo inventara“, zaključuje on, dok judaističku literaturu kao biblijsku osnovu plasira na sam oltar. Masonerija je potraga za svetlošću („Luciferom“), dok je Kabala sofisticiraniji put ka spoznaji, Bogu koji je „spektar svetlosti“.

Religije mira suprotstavio je svojim ratnim stremljenjima — tako je danas prilično poznato i pismo koje je navodno poslao italijanskom masonskom bratu i revolucionaru Đuzepeu Maciniju. U njemu predviđa ratove koji bi svet trebalo da prilagode masonskim doktrinama.

„Prvi svetski rat mora da bude ostvaren kako bi nam omogućio da zbacimo sa položaja moći ruske careve i time Rusiju učinimo tvrđavom ateističkog komunizma. Razilaženje i neslaganje između britanskog i nemačkog carstva, uzrokovano agentima iluminata, biće uzeto kao podsticaj za taj rat. Na kraju rata uspostaviće se komunizam, kako bi se preko njega uništile i druge vlade te oslabili uticaji religija“, napisao je Pajk.

„Drugi svetski rat treba da bude podstaknut iskorišćavanjem razlika između fašista i političkih cionista. Taj rat treba da bude uspostavljen na takav način da za posledicu ima uništenje nacizma i jačanje cionizma u toj meri da omogući uspostavljanje suverene države Izrael u Palestini. Tokom drugog svetskog rata, međunarodni komunizam mora da postane toliko jak da bude protivteža hrišćanstvu, koje će biti obuzdano i držano u pozadini sve do momenta kada će biti potrebno za konačnu socijalnu kataklizmu“, rekao je on.

„Treći svetski rat mora da bude podstaknut iskorišćavanjem različitosti između političkih cionista i vođa islamskog sveta. Rat treba da bude vođen na takav način da se islam i politički cionizam međusobno unište. U međuvremenu, ostale će nacije još jednom biti podeljene. Nahuškaćemo nihiliste i ateiste, isprovociraćemo ogromnu socijalnu kataklizmu koja će u svojim strahotama narodima jasno pokazati učinak potpunog ateizma, izvor divljaštva i najkrvavijeg previranja“, dalje piše Pajk.

„Tada će širom sveta građani biti prinuđeni da se brane od revolucionarnih svetskih manjina, istrebe uništavače civilizacije, i gomile, razočarane hrišćanstvom, čiji će deistički duh od tog trenutka biti bez smera i cilja, žudeći za idealom, ali ne znajući na šta bi usmerile svoje obožavanje, primiće istinsko svetlo kroz univerzalnu objavu čistog Luciferovog nauka, koji će napokon biti iznesen pred javnost. Ta će objava biti rezultat opšteg reakcionarnog pokreta koji će uslediti nakon uništenja i hrišćanstva i ateizma, oba istovremeno pobeđena i iskorenjena“, pisao je Pajk.

Autentičnost pisma nije do kraja dokazana, ali ga luciferijanski krugovi tumače kao konačnu objavu. Ratni inženjering je, prema nekim autorima, dokazan kroz ovo „predviđanje“ globalnih sukoba.

Dnevno

https://youtu.be/McD5R24tLzU

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *