Kako se raspao SSSR tako će i Amerika

Američku ekonomiju očekuje „iznenadni kolaps“, izjavio je bivši član Predstavničkog doma Kongresa iz države Teksas Ron Pol za televiziju RT.
Berza

Bez obzira na tvrdnje Donalda Trampa o značajnom ekonomskom rastu, situacija u zemlji nije sasvim ružičasta, saopštio je bivši kongresmen. Prema Polovim rečima, značajan deo stanovništva Amerike prolazi kroz loš period.

„Procvat dovoljnog broja radnih mesta zavisi isključivo od veličine duga. Ljudi vole da žive dobro, sve dok imaju mogućnost da uzimaju kredit od banke. Ali pre ili kasnije kreditni limit se iscrpi“, rekao je političar.

Prema njegovim rečima, SAD mogu da se zadužuju i troše ogromne sume, jer je dolar svetska rezervna valuta. Pritom, Pol je naveo da se u poslednjih osam godina američka ekonomija nalazi u stanju recesije. Bivši kongresmen je objasnio da ona predstavlja „ogromni balon, koji će sigurno da pukne“.

„Očekuje nas iznenadni kolaps sličan onome što se desilo sa sovjetskim sistemom. Naravno, naša država se neće raspasti na određene države, ali sam siguran da više ne možemo da budemo globalna imperija“, zaključio je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *