KulturaVesti

Iz oblaka pada tekila

U Meksiku su izumeli oblak iz kojeg pada kiša od tekile. Naravno, ova naučna inovacija napravljena je isključivo u svrhu privlačenja turista u Meksiko – koji zbog konstantnih ratova među narko-kartelima i nije na glasu kao baš najsigurnija destinacija za odmor – a oblak iz kojeg pada kiša od tekile zvuči kao nešto što bi moglo malo da mu pomogne s reputacijom.

Reč je o zajedničkom projektu Meksičke turističke organizacije i reklamne agencije Lapiz iz Čikaga, koja je specijalizovana za nekonvencionalne reklame. Njihov oblak namenjen je specifično turistima iz jedne evropske države: Nemačke. Kako su napravili oblak iz kojeg pada tekila?

Naime, Nemci su među najvećim potrošačima tekile na svetu – Meksikanci su prvi, naravno, dok se Nemci za drugo mesto bore s Amerikancima, piše Telegram.hr.

Oblak je predstavljen za vreme prezentacije Meksika na turističkoj konferenciji u Berlinu, a posetioci su – očekivano – bili poprilično zadivljeni ovim alkoholnim izumom.

Ekipa iz Lapiza objašnjava kako su za stvaranje oblaka koristili ovlaživače vazduha napunjene tekilom, koje su programirali da vibriraju na frekvenciji pri kojoj se tekila pretvara u vidljivu maglu.

Kad se magla kondenzuje u tečnost, iz oblaka tekile počinje da pada kiša. Ništa veliko, ali svejedno impresivno. Naravno, mnogi bi hteli da vide ovako nešto u velikom formatu preko čitavog neba. Zasad, od toga ništa.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *