MisterijeTajna istorijaZavere

Hitler je imao atomsku bombu koju je nosio NLO

Novi nemački dokumentarac tvrdi da je nacistička Nemačka razvila atomsku bombu i „leteći tanjir“ pred kraj Drugog svetskog rata. Čak se smatra i da su sprovođena testiranja efikasnosti bombe na ruskim ratnim zatvorenicima. Da je počela da se proizvodi, nacistička bomba bi promenila ishod rata.

Film „Potraga za Hitlerovom atomskom bombom“ citira delove iz ruskih i američkih izveštaja koji dokazuju da su tajna istraživanja približila Treći Rajh oružju masovnog uništenja.

Film uključuje i izveštaje o ispitivanju nacističkih naučnika, navode svedoka i beleške koje su iza sebe ostavili istraživači koji su nakon rata masovno bežali u Ameriku.

Istoričar Matija Ul je rekao da je poslednjih godina rata postojala velika žurba da se razvije nacistička atomska bomba, pošto je Nemačka gubila rat na svim frontovima.

Glavni istraživač je bio Hans Kamler, S.S. general koji je dobio 175.000 zatvorenika iz logora kao radnu snagu za proizvodnju oružja, tenkova i tajnih bunkera.

Kamler je bio jedan od retkih nacista koji su odgovarali samo Hitleru, a Hitler ga je postavio kao glavnog zaduženog za nuklearnu fisiju.

Jedan od njegovih glavnih projekata – koji Amerikanci još uvek čuvaju kao tajnu – bila je Jonas dolina u Tiringiji, u istočnoj Nemačkoj, mesto gde se nalazio Hitlerov nuklearni i svemirski program. Navodi se da je jedan od testova sproveden početkom marta 1945. godine.

SAD su naredile da svi dokumenti vezani za dolinu i njene tajne tunele moraju da ostanu tajna u narednih 100 godina.

Usled toga, vlasti se stalno bore sa teoretičarima zavera koji smatraju da su Amerikanci u tunelima pronašli primitivnu nuklearnu bombu i leteći tanjir koji je trebalo da je nosi.

U kasnijim stadijumima rata, neki su naveli da su videli leteće tanjire, koji su dobili nadimak „foo fighters“.

Savezničke obaveštajne službe i komandanti su smatrali da su ti leteći tanjiri viđeni u Evropi zapravo napredni nemački avioni.

Dalje, navode se sovjetski dokumenti ruskih obaveštajnih agenata u kojima se pominju dva nuklearna testa u Tiringiji.

„Nemci se muče da naprave i testiraju novo tajno oružje koje poseduje jaku destruktivnu silu“, rekli su Sovjeti. „Njihova bomba ima 1,5 m u prečniku i sastoji se od šupljih lopti koje su međusobno povezane“.

U drugom ruskom izveštaju piše: „Pouzdan izvor iz Nemačke nam je javio da su Nemci sproveli dve jake eksplozije u Tiringiji“. Navodi se da je oko 2.000 drva u dolini Jonas palo usled eksplozije.

Tajni izveštaji takođe navode da su ruski ratni zatvorenici „u centru eksplozije stradali i da od njih nije ostalo ni traga, kao i da je uočen jak radioaktivni efekat“.

Obelodanjeni američki obaveštajni izveštaji su pokazali da je američki vrhovni komandant u Evropi, Dvajt Ajzenhauer, naredio da se sprovedu izviđački letovi nad dolinom, ali to nije dalo nikakve rezultate.

Međutim, nepoznato je odakle su nacistički naučnici našli uranijum potreban za atomsku bombu, a mnogo toga je još uvek nerazjašnjeno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *