GeopolitikaMisterijeTajna istorija

FBI ima dokaze za najveću teoriju zavere o Adolfu Hitleru

Nedavno otkriveni dokumenti FBI sadrže informacije o navodnom begu nacističkog vođe Adolfa Hitlera u Argentinu, koje podgrevaju brojne teorije zavere o tome da je firer navodno iscenirao samoubistvo. Brojni delovi otkrivenih dokumenata FBI su, doduše, poprilično cenzurisani.

Hitler i Eva Braun navodno su iscenirali samoubistvo, navodi se u dokumentu
U onim delovima koji su dostupni javnosti navodi se da je šest visoko rangiranih argentinskih zvaničnika dočekalo Hitlera koji je iz Berlina pobegao podmornicom, i pomoglo mu da se sakrije u Andima.

Ono što baca blagu sumnju na ovaj izveštaj je činjenica da je detalje ove priče FBI-ju direktno prosledio reporter „Los Anđeles egzaminera“.

Naime, u julu 1945. godine, reporterov prijatelj „Džek“ susreo se u SAD sa jednim bivšim zvaničnikom argentinske vlade, koji je obećao da će mu ispričati sve detalje ukoliko se njegovo ime ne otkrije, jer je strahovao da će biti deportovan u Buenos Ajres.

Neimenovani zvaničnik se kleo da je jedan od četvorice ljudi koji su upoznali i dočekali Hitlera na obali Argentine, i to dve nedelje nakon njegovog i Evinog navodnog samoubistva u bunkeru.

 

Sovjetski izveštaji navode da su tela Hitlera i Eve Braun bila spaljena do neprepoznatljivosti, a ostaci su ekshumirani nekoliko puta, što je dodatno otežalo identifikaciju.

Prema svedočenju Argentinca, Hitler je u argentinu stigao sa oko 50 ljudi, a krili su se u gradovima San Antonio, Videma, Nojken, Muster, Karmena i Rason, gde su im jataci bile lokalne porodice nemačkog porekla.

Argentinski zvaničnik tvrdi da je bio među delegacijom koja je dočekala Hitlera na obali, te da je firer bio u jako lošem stanju – patio je od astme i čireva. Pored toga, firer je obrijao prepoznatljive brkove, otkrivajući upadljivo udubljenje iznad gornje usne, tvrdio je Argentinac.

Ovaj doušnik je lično napisao i pismo tadašnjem direktoru FBI Džeju Edgaru Huveru, u kojem je naveo da se Hitler krije u podzemnoj rezidenciji udaljenoj 675 milja zapadno od Florijanopolisa i 430 milja severozapadno od Buenos Ajresa. Prema njegovim rečima, nacistički vođa živeo je sa dvojicom dvojnika u tajnoj oblasti sa fotoosetljivim zidom iza kojeg se krio ulaz u bunker.

hitler

Hitler i njegov najuži krug saradnika koristio je bankovni račun pod imenom „Gospođa Ajhorn“, žene koji je vodila veliki spa hotel u La Faldi, u Argentini. Na bankovnom računu bilo je oko dva miliona dolara. U izveštaju je navedeno da je gospođa Ajhorn ranijih godina nekoliko puta posećivala Nemačku, gde ju je ugošćavao lično Hitler.

Argentinski zvaničnik rekao je da mu je bilo plaćeno 15 hiljada dolara za pomoć u skrivanju Hitlera. Ipak, kako kaže, griža savesti je pobedila, te se predao Amerikancima i sve im ispričao.

Izveštaj Federalnog biroa datira još od 21. septembra 1945. godine, ali je tek skoro postao dostupan javnosti.

Business insider

 

2 thoughts on “FBI ima dokaze za najveću teoriju zavere o Adolfu Hitleru

  • Natasha Kozo

    Izgleda da su Hitlera poštedeli puta na Antarktik,ipak je on bio glavni pa su mu našli utočište u Argentini.

  • Redakcija

    Manipulacije onih koji upravljaju svetom su čudne i često nama koji istražujemo nelogične, ali svuda ima neki trag koji ukazuje na stvarna dešavanja. Mediji, tzv mainstream ionako služe za propagandu, te je alternativa neophodna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *