MisterijeTajna istorijaZavere

Špijuni sa parapsihološkim moćima

O sovjetskim parapsihološkim istraživanjima pod nazivom psihotronika se ne zna mnogo. Međutim, postoji izveštaj koji uključuje brojne ruske tehničke izveštaje od 1917. do 2003. godine, a koji je sastavio Serž Kernbah iz Istraživačkog centra za naprednu robotiku i ekološke nauke u Štutgartu u Nemačkoj. Taj izveštaj otkriva kakve su to eksperimente Sovjeti sprovodili.

Eksperimenti kontrole uma

Izveštaj otkriva da su sovjetski programi bili veoma slični američkim i da su se fokusirali na kontrolu uma, vidovitost i špijuniranje sa udaljenosti.

Kernbah je naveo da su istraživanja povezana sa „uticajem slabe i jake elektromagnetne emisije na biološke objekte, kvantnim zapetljavanjem u makroskopskim sistemima i nelokalnom transmisijom koja se zasniva na Aharonov-Bomovom efektu, ali i mnogim drugim“.

U nekoliko slučajeva se čini da su sovjetska istraživanja i njihova primena pokrenuli razne američke projekte.

Na primer, Sovjeti su istraživali uticaj elektromagnetne emisije na biološke objekte, što je podstaklo SAD da sprovedu projekat Pandora. Projekat Pandora je bio američko istraživanje o kratkoročnim i dugoročnim efektima mikrotalasa malog intenziteta na živa bića.

Amerika je počela sa ovakvim istraživanjima kada je otkrila da je neko, najverovatnije Sovjeti, počeo da bombarduje ambasadu SAD mikrotalasima malog intenziteta.

Sovjeti su smatrali da mozak može da primi elektromagnetne talase visoke frekvencije.

Špijunaža putem vidovitosti

Sovjeti nisu samo istraživali ideju da energija može da utiče na ljudski um, već i da energija može da utiče na druge objekte. Tako se došlo na ideju da vidovitost može da se koristi za špijunažu.

Kao što su Amerikanci primenjivali program Stargejt, tako su Sovjeti proučavali vidovitost i način na koji posmatranje sa udaljenosti može da se iskoristi za prikupljanje „energije“, a samim tim i informacija.
Kernbah ukazuje na jedan od sovjetskih dokumenata koji navode da se istraživanje fokusiralo na „metode dobijanja informacija na netradicionalni način“.

Iako ovaj izveštaj pruža brojne podatke o sovjetskim programima psihotronike, njemu nedostaje nešto veoma važno: rezultati istraživanja i eksperimenata. U izveštaju se samo navodi da su mnogi eksperimenti imali pozitivne rezultate.

Činjenica da su Sovjeti neka od istraživanja uspeli i da primene dokazuje da su rezultati zaista bili pozitivni.

Pored toga što rezultati nisu dostupni, nema ni dokumentacije koja može da ukaže da li su ova istraživanja nastavljena nakon Hladnog rata.

Nema sumnje da je Hladni rat pokrenuo neke od najbizarnijih eksperimenata u nauci, ali isto tako nema sumnje da ima još mnogo programa o kojima se ne zna ništa.

U svakom slučaju, Kernbahov izveštaj ukazuje da su Sovjeti mogli da pariraju američkim istraživanjima kada je u pitanju parapsihologija, odnosno psihotronika.

Ipak, dok se ne oktriju novi dokumenti, možemo samo nagađati šta su sve ti programi obuhvatali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *