MisterijeOkultno

Nostradamusova ostvarena proročanstva

Njegova prva knjiga – “Proročanstva” – objavljena je 1555. godine, a i danas se prodaje, iako ne ide loše ni prodaja knjiga “Nostradamus za neznalice”. “Proročanstva” su pisana u stihovima, a svaki katren predviđa neko događanje iz budućnosti. Iako logičkim razmišljanjem možemo zaključiti da se njegova predviđanja mogu odnositi na bilo koje događaje, neka su iznenađujuće blizu stvarnosti, kao, recimo, ovih 11 primera:

Smrt Henrija II

Francuski kralj teško je ranjen na proslavi, u viteškom dvoboju, a poginuo je 10 dana kasnije. Kao što je predvideo Nostradamus, poginuo je od mlađe ruke koja je probila njegov štit s oznakom lava.

Veliki londonski požar

Mali požar koji je počeo 2. septembra 1666. godine u pekari u Londoni, prerastao je u trodnevnu vatru koja je zahvatila čitav grad.

Francuska revolucija

1789. godine Francuzi su odlučili da im je dosta života pod “aristokratskom čizmom”, pa su osvojili zloglasnu tvrđavu Bastilju, srušili kraljevsku porodicu i osnovali jednu od prvih demokratskih republika u tadašnjoj Evropi.

Napoleonova osvajanja

Nostradamus je pomoću anagrama predvideo Napoleonova zauzimanja francuskih gradova, i zatvaranje dvojice papa.

Vladavina španskog kralja Filipa II

Kao što je i predviđeno, za vreme vladavine ovog katoličkog kralja Španija je zgrtala neviđeno bogatstvo, ali nakon 31 godine, prekinut je savez s Engleskom, kada je smaknuta katolička kraljica Škotske. Nakon toga je Filip započeo borbu sa mladim francuskim protestantskim kraljem Henrijem IV, što je isto predvideo Nostradamus.

Otkrića Luja Pastera

Francuski hemičar i mikrobiolog je otkrio da razvoj mikroorganizama uzrokuje fermentaciju, i da se bakterije ne pojavljuju spontano, kao što se do tada smatralo.

Hitlerov teror u Evropi

Nostradamus je na dva mesta predvidio da će iz zapadne Evrope doći dete siromašnih roditelja koje će zavesti mase svojim govorima, i da će Nemci samo stajati i gledati dok će to odraslo čudovište zavladati Evropom.

Vođstvo Šarla de Gola

Ovaj vršilac dužnosti u čak tri prilike – kao što je Nostradamus predvideo, jedan je od najpoznatijih francuskih predsednika i državnika koji se, kao što je i zapisano, izdigao kao prvi predsednik Pete Republike.

Nuklearna bomba

Ponosna nacija je zaista sravnjena sa zemljom kad su u avgustu 1945. Amerikanci bacili dve nuklearne bombe na Hirošimu i Nagasaki, što je tragično obeležilo kraj Drugog svetskog rata, kao što je i bilo zapisano.

Atentat na Džona Kenedija

Kao što je Nostradamus predvideo, veliki čovek je “pao” 1963. godine, s tim da je zaista glavni osumnjičeni za ubistvo – Li Harvi Osvald – umro pre početka suđenja, s tim da je prorok misao završio rečima da pravi krivac nikada neće biti otkriven, piše Independent.

11. septembar 2001.

Nostradamus je pisao da će nebo goreti i da će vatra zauzeti veliki novi grad, pri čemu će hladnokrvni ljudi uzrokovati mnogo krvi i smrti. Niko nije bio pošteđen, baš kao što je napisao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *