MisterijeZavere

NLO-dosije kamen iz Rozvela

Na jugu američke države Nevada postoji čuvena parcela od 1 500 kvadratnih kilometara koja ima mnogo naziva: The Box, Paradise Ranch, Groom Lake, Watertown Strip i Dreamland, ali većini je ova misteriozna regija najpoznatija pod danas kultnim imenom Area 51. Od kasnih 50.ih godina prošlog veka nebo iznad ovog područja je bilo preplavljeno raznoraznim neidentifikovanim letećim objektima. Ono malo ljudi koje živi u neposrednoj okolini je uvek spremno da potvrdi da su neobična svetla na nebu i drugi neobjašnjivi fenomeni česta pojava. Novembra 1989. godine, senzacionalno svedočenje fizičara po imenu Bob Lazar, koji je navodno radio u delu baze po imenu S4, privlači pažnju cele nacije, a zatim i celog sveta. Njegove šokantne tvrdnje o devet misterioznih diskova koji se nalaze u hangarima u Sektoru broj 4, ili skraćeno S4, koji je izgrađen ispod planine u okolini piste i njihovom pogonu koji se sastojao od reaktora antimaterije, postale su momentalni hit, a turisti iz celog sveta su se obrušili na ovu supertajnu američku vojnu bazu. Do današnjeg dana, o ovoj vojnoj bazi postoji više pitanja nego odgovora, a razne teorije zavere o jednoj od najbolje čuvanih tajni američke administracije nikad ne gube na popularnosti

Čudan predmet, poznat kao Rozvelski kamen, pronađen je u blizini mesta Rozvelske nesreće u Novom Meksiku. Kamen prikazuje neobičan obrazac zajedno sa magnetskim anomalijama: Kada se magnet postavi iznad najdebljeg dela Rozelskog kamena, predmet se okreće suprotno od kazaljke na satu. Međutim, kada se se postavi iznad donjeg polumeseca i kruga, najtanjeg dela kamena, predmet se okreće u smeru kazaljke na satu. Ovaj zagonetni predmet – pronađen u blizini mesta navodne Rozvelske nesreće – nazvan Rozvelski kamen, stvorio je zabunu među onima koji su ga proučavali. Kako kažu da poseduje misteriozna svojstva, mnogi veruju da je ovaj čudan predmet – otkriven 2004. godine – pripadao vanzemaljskoj rasi koja je posetila Zemlju.                                                                                                                                                                                                                Četvrtog septembra 2004. godine, čovek po imenu Robert Ridž je otišao u lov. Tokom dana, dok je istraživao teritoriju u blizini mesta Rozvelske nesreće, naišao je na zanimljiv predmet koji je štrčao iz zemlje, sa čudim obrascem na svojoj površini. Nakon što je podigao i očistio ovaj predmet, primetio je set obrazaca i simbola na njegovoj površini što mu je odmah privuklo pažnju.  Rozvelski kamen ima čudnu simboliku: Dva polumeseca spojena uglovima, šara koja jezivo podseća na one koje se pojavljuju na krugovima u žitu. tragovi u žitu

Dizajn Rozelskog kamena je fascinantan. Svako ko je imao priliku da ga vidi, primetiće da izgleda kao da je napravljen sa neverovatnom preciznošću. Prema rečima gospodina Ridža, Rozvelski kamen je dokaz savršene mašinerije.

Zanimljivo je da se dizajn koji se nalazi na gornjoj strani Rozvelskog kamenta savršeno poklapa sa krugovima u žitu koji su se pojavili u Lidingtonu u Engleskoj 2. avgusta 1996. godine.

Ovo, zajedno sa činjenicom da je ovaj misteriozni predmet pronađen izuzetno blizu mesta navodne Rozvelske nesreće.

Rozvelski kamen može biti dve stvari: Ili je to zapravo vanzemaljski predmet koji je “ostao iza“ vanzemaljskih posetilaca, koji su uspeli da putuju širom univerzuma i onda se srušili u blizini farme u Rozvelu, ili je to veoma kompleksan falsifikat.

Kako bi saznao šta je ovaj predmed zapravo, Ridž je kontaktirao dva ufologa, Čaka Zukovskog i Debi Zigelmejer, na Rozvelskom NLO festivalu 2007. godine.  Čak i Debi su pokušavali tokom naredne godine da saznaju da li bi to mogao biti suvenir jedne od tribina u Rozvelu. Oni su primetili da je boja kamena bila ista kao i boja isklesane površine, pa su pretpostavili da to nije skorašnji rad. Pored toga, nakon proučavanja ovog predmeta pod mikroskopom, istraživači nisu mogli da vide tragove alata koji je korišćen za graviranje.

U svakom slučaju, kako su kopali dublje i nastavili sa istraživanjem misterioznog kamena, stručnjaci su otkrili da Rozvelski kamen ima magnetska svojstva, on privlači iglu kompasa, i rotira u prisustvu magneta.

Upoređujući Rozvelski kamen sa krugovima u žitu koji su pronađeni u Lidingtonu u Engleskoj, primetićete da, iako možda izgledaju identično, nisu. Mnogi smatraju da gravura na Rozvelskom kamenu prikazuje postojanje paralelnih univerzuma, nudeći naznake o portalima i rupama koje tek treba da se otkriju. U svakom slučau, istraživači su otkrili da Rozvelski kamen ima snažnu magnetsku privlačnost, uz prisustvo magneta. Osim toga, energetski disperzivan fluoroscentni spektopetar (EDXRF), potvrdio je prisustvo ovog čudnog gvozdenog materijala. Čudno je da kada se magnet postavi iznad najdebljeg dela Rozvelskog kamena, predmet se okreće suprotno od kazaljke na satu. Međutim, kada se stavi iznad donjeg polumeseca i kruga, najtanjeg dela kamena, predmet se okreće u smeru kazaljke na satu.

Mnogi su zaključili da ova čudna svojstva imaju veze sa magnetizmom, slobodnom energijom i portalima koji čekaju da se otvore ovde na Zemlji. Drugi veruju da su ove čudne šare i magnetska svojstva samo neke čudne karakteristike Rozvelskog kamena i da on još uvek ima mnogo tajni.

Izvor:http://www.educatinghumanity.com/2014/08/roswell-rock-search-for-aliens.html                                                   http://www.sumerianalien.com/C/RoswellRock/

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *