PanoramaTehnologijaVesti

Mobilni telefoni nestaju za četiri godine

Mobilni telefoni nestaju za četiri godinePametni telefoni, koji su danas deo svakodnevnice za veoma kratko vreme će nestati i biće zamenjeni novim oblikom uređaja za komunikaciju. Očekuje se da će se to dogoditi  za četiri godine, što je pokazalo istraživanje javnog mnjenja koje je sproveo Erikson, a prenose austrijski mediji. Pretpostavka je da će potom dominirati sasvim drugi elektronski uređaji.

Erikson polazi od toga da će pametne telefone zameniti uređaji koji će ljudi nositi na sebi i koji će raspolagati “veštačkom inteligencijom“.

To će kako se veruje, biti uređaj koji će delimično pomoći da zamene nastavnike, lekare, finansijske savetnike i slično, a neće, kao sada pamentni telefoni, koristiti samo za pretragu po internetu.

– Pametni telefon u ruci nije baš praktičan, primera radi prilikom vožnje, ali i mnogim drugim situacijama. Zbog toga svaki drugi potrošač smatra da će pametni telefoni za četiri godine pripadati prošlosti – rezimirala je Rebeka Cedering Angstrem rezultate istraživanja koje je sprovela kompanija Erikson.

Četiri godine je kratak period, ali kako ističe, stvari se danas brže menjaju i brže se nego ranije realizuju od ideje do masovne produkcije.

Erikson ne zna kako će tehnologija izgledati posle pametnih telefona, ali pretpostavlja da će se raditi trodimenzionalnoj primeni.

– Potrošači bi, na primer, mogli nove cipele da probaju virtuelno, da vide kako im stoje – navela je Cedering-Angstrem.

Ona je priznala da mnogi ti trendovi sada deluju futuristički, ali je velika želja potrošača za novim interaktivnim paradigmama.

Erikson očekuje da će se u skorije vreme pojaviti nove kategorije proizvoda i da će čitava industrija biti transformisana kako bi se prilagodile tom razvoju.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *