Lekovito biljeZdrav život

Lekovite biljke koje leče rak

Priroda daje odgovore na sve ljudske potrebe. Biljke leče većinu bolesti, posebno u ranoj fazi, dok su u prevenciji nezamenjive. Moć lekovitog bilja u posednjih nekoliko decenija dokazala je nauka.

Da li lekovito bilje leči rak i maligne bolesti?

Ima preko 2500 vrsta lekovitog bilja koje je ispitano u svetu. Ima preko 2000 vrsta kancera koje postoji. Da li za svaku boljku postoji lekovita biljka, odnosno za svaki kancer biljka za rak? Pitanje je teško i složeno, pa i pored truda nauke i iskustva fitofarmacije, ne postoje još uvek relacije koje mogu potvrditi tvrdnje da za svaki oblika kancera postoji adekvatna lekovita biljka. Lekovite biljke za rak su mnogobrojne ali su i oblici raka mnogobrojni, zapravo mnogobrojniji su od broja lekovitog bilja koje ima neko dejstvo na maligne bolesti.

Lekovite biljke za rak – biljke koje leče kancer i tumor

Postoji mnogo reklamnih natpisa da su pronadjene lekovite biljke za rak i kancer koje brzo i momentalno leče rak, biljke koje ubijaju maligne ćelije raka, lekovite biljke koje leče leukemiju, rak pluća, metastaze. Na žalost, jako je mali broj svedočenja ljudi a mnogo je veći broj potraga za lekom i nadom da postoje lekovite biljke za rak koje pouzdano deluju.

Da bi  demonstrirali koliko je problematično naći koja lekovita biljka za rak deluje na maligne ćelije i na koju vrstu raka, tu je spisak lekovitih biljaka koje leče rak po narodnoj medicini.

Spisak lekovitih biljaka koje leče rak po narodnoj medicini
Aloja
Artičoka
Beli luk
Blaženi čkalj
Bokvica
Crna kopriva
Čičak
Čuvarkuća
Detelina
Divlji luk
Djumbir
Ehinacea
Ginko
Graviola
Hajdučka trava
Idjirot
Imela
Ivanjsko cveće
Karfiol
Kopriva
Maslačak
Mlečika
Mrtva kopriva
Neven
Orah
Pelin
Podubica
Prečica
Preslica
Rosopas
Sivi Pelin
Tuja
Vodopija
Zdravac
Zečja soca
Žalfija

Spisak antikancerogenih biljaka nije konačan, tu su samo neke od najpoznatijih lekovitih biljaka navedene. Stoga će razuman čitalac postaviti nekoliko na koja ćemo unapred odgovoriti:

Da li svaka lekovita biljka za rak leči svaku vrstu raka?

Ne. Neke lekovite biljke za rak leče samo neke vrste i oblike kancera, na druge uopšte ne deluju.

Da li mogu da pomešam više lekovitih biljaka za rak i da očekujem da će ta mešavina delovati?

Ne. Mešanje lekovitih biljaka za rak ne garantuje da ćete dobiti delotvoran preparat, jer se u smesi nekada dejstva biljaka potiru. Fitofarmacija je nalik na slaganje mozaika, mora se svakoj biljci naći pravo mesto.

Da li će lekovita biljka za rak koja je pomogla nekome drugom pomoći i meni?

Da i ne. Ako je lekovita biljka za rak zadužena za neki organ i leči kancer tog organa, i ako imate istu bolest, na primer rak prostate, onda će lekovita biljka za rak prostate pomagati većini ljudi, ali verovatno neće lečiti rak pluća.

Postoji li univerzalna biljka za rak koja leči sve oblike raka?

Ne postoji, postoji za svaki oblik kancera lekovita biljka  koja će najpre delovati. Veruje se možda biljka Ehinacea ima najširi opseg delovanja na kancer, ali u sadjestvu sa drugim tretmanima lečenja kancera, dijetama i slično.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *