PanoramaVestiZdrav život

Lečenje pijavicama: Užas ili spas?

Na pomen pijavica i njihovog lekovitog dejstva većina raširenih usta odbije pomisao da im mali crvi sisaju krv. Ipak, posle svakog „gutljaja“ krvi, pijavica zauzvrat u telo domaćina ubrizgava svoje fermente koji leče skoro svepijavica i njihovog lekovitog dejstva većina raširenih usta odbije pomisao da im mali crvi sisaju krv. Ipak, posle svakog „gutljaja“ krvi, pijavica zauzvrat u telo domaćina ubrizgava svoje fermente koji leče skoro sve. A kod žena imaju i uticaj na zatezanje kože i „brišu“ celulit, Kleopatra je zatrudnela zahvaljujući njima, a čuvena Demi Mur kaže da su one njen eliksir mladosti.

Dve decenije je prošlo od kada se dr Natalija Gušlo-Petrić upustila u pionirski poduhvat. Ona je iz Rusije „donela“ pijavice. Po obrazovanju anesteziolog, specijalista akupunkture, homeopatije i hirudoterapije ova žena se suočila sa velikim osudama. Kaže da ih i ima još uvek, pitaju je ljudi zašto da se leče kao u 19. veku, ali ona danas ima mnogo više pristalica. Njeni pacijenti zakazuju preglede mesecima unapred.
„Pijavica je priznat lek u mnogim zemljama, u Rusiji, Nemačkoj, Austriji… Kada sam počinjala da se bavim hirudoterapijom, bilo je poznato svega 25 fermenata pijavice koji pozitivno utiču na organizam, a danas ih ima 500“, kaže za portal „Super žena“ dr Petrić koja je jedini licencirani hirudoterapeut kod nas i vlasnica „Grand revital“ centra za unapređenje zdravlja.
Začetnicima hirudoterapije smatraju se Kinezi, a u Rusiji ih ginekolozi aktivno koriste u lečenju ginekoloških problema, stavljajući ih direktno na matericu.
„Užasno zvuči, ali kad žena ne može da zatrudni, sve bi probala. I mnoge i probaju“, objašnjava naša sagovornica priznajući da je i sama na početku „druženja“ sa pijavicama i sama bila skeptična.grandrevital.com

„Kada mi je jedna koleginica u Sankt Peterburgu, dok sam radila u tamošnjem urgentnom centru, pričala o pijavicama, mislila sam da je luda. Ona je, međutim, bila uporna, pa rekoh sebi: „Dobro, hajde da probam“, kaže i navodi da je upravo njena majka prva primetila promene.
Nestao stres, a sada je dr Petrić sigurna da su ova mala bića promenila i njen duh.
Znanje o pijavicama dr Natalija stekla je na fakultetu budući da je hirudoterapija u Rusiji priznata kao oficijalna medicinska metoda.
„Postoji i Svetska zdravstvena organizacija hirudologa, čiji sam član. Stručnjaci iz ove oblasti se svake godine okupljaju na kongresima koji se organizuju u Izraelu, Kanadi, Rusiji. Iako je ova zdravstvena metoda takoreći u povoju, njena popularizacija je nezaustavljiva. U nekim zemljama pijavice se kupuju u apoteci, na recept kaosvaki drugi lek, a lekar ih postavlja“, priča.
Tokom jednog tretmana pijavica može da popije 7 do 10 mililitara krvi. U prirodi postoji više od 400 vrsta pijavica, a za hirudoterapiju se koriste medicinska, apotekarska i lekovita.
U njenoj pljuvački ima više od 500 fermenata koji pozitivno utiču na Ijudski organizam. Fermenti deluju u organizmu još najmanje šest meseci nakon lečenja.

Kada se na telo stavlja pijavica u zoni koju određuje lekar, a koja odgovara određenim akupunkturnim tačkama i energetskim meridijanima, ova pametna životinjica nepogrešivo pronalazi biološki aktivnu tačku i prilepi se zubićima baš na to mesto i па njemu izaziva mehanički nadražaj, što pruža efekat sličan akupunkturi.
Ispitivanja Medicinske akademije Rusije pokazala su da se posle terapije pijavicama povećava rast nervnih ćelija, ponestaju aterosklerotične promene u krvnim sudovima, smanjuje se otečenost, deluje па priraslice, povećava se lokalni imunitet, povećava se mikrocirkulacija i dotok krvi u organe i tkiva. Tkivo dobija više hranljivih materija i kiseonika i na taj način se detosksikuje i revitalizuje.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *