Misteriozna „Kapija bogova“ u Haju Marki u Peruu

Drevna legenda govori o misterioznim vratima koja se nalaze nedaleko od jezera Titikaka. Ova vrata će se jednog dana otvoriti i primiti stvaraoce čovečanstva.

Ovi stvaraoci će se vratiti svojim „solarnim brodovima“, a čitavo čovečanstvo će biti zapanjeno.

Istraživači navode da ova vrata zaista postoje. Ona se nalaze blizu planinskog regiona Haju Brand, 35 km od grada Puno u Peruu i nazivaju se „Kapija bogova“.

Ovaj region odvajkada naseljava lokalno stanovništvo koje ga naziva „grad bogova“. Iako je otkriven mali broj građevina, istraživači veruju da se ispod površine kriju brojni spomenici.

Ova „kapija“ je otkrivena slučajno, kada je lokalni turistički vodič Hoze Luis Delgado Mamani šetao u okolnoj oblasti. Mamani je izjavio da je dugo pre sanjao tu građevinu i vrata prekrivena rozim mermerom sa nekoliko figura sa obe strane.

Lokalni domoroci u oblasti navode da su ova vrata nekad bila „kapija koja vodi ka zemlji bogova“. Prema legendi, veliki heroji su nekada prelazili u zemlju bogova, gde su uživali u prosperitetnom besmrtnom životu.

Druga legenda navodi da je, za vreme španskih osvajanja, sveštenik Inka po imenu Amaru Muru iz hrama sedam zrakova pobegao sa svetim zlatnim diskom poznatim kao „ključ bogova sedam zrakova“. Sveštenik se sakrio u planini Haju Brand, uplašivši se da bi Španci mogli da mu oduzmu ključ.

Sveštenik je kasnije došao do „Kapije bogova“ u Haju Marki, gde je pokazao ključ sveštenicima i šamanima iz te oblasti. Nakon što su oni izvršili ritual, vrata su se otvorila uz plavu svetlost koja je dopirala iznutra.

Sveštenik Amaru Muru je predao zlatni disk jednom od šamana i ušao kroz vrata, nakon čega više nikad nije viđen.

Interesantno je da su istraživači pronašli kružni usek pored vrata u koji može da se stavi manji kružni objekat.

Posetioci koji su bili do „Kapije bogova“ u Haju Marki i koji su stavili ruke na vrata rekli su da su osetili veliku energiju kako protiče kroz njihova tela, te da su videli čudne vizije.

„Kapija bogova“ u Haju Marki podseća na Puerta del Sol de Tivanaku i pet drugih arheoloških nalazišta u okolini.

Interesanto je da bi se, ako bi se povukle prave linije između „Kapije bogova“ u Haju Marki, Puerta del Sol de Tivanaku i drugih arheoloških nalazišta, dobio čudan krst koji se spaja u centru platoa u jezeru Titikaka, koji se smatra najsvetijim mestom u regionu.

Istraživači su čak pronašli i ostatke drevnog grada ispod jezera Titikaka, za koji se veruje da je postojao pre nekoliko hiljada godina.

Da li je moguće da na Zemlji postoje „portali“ koji su povezani sa drugim galaksijama, planetama ili dimenzijama? Da li je moguće da se jedan od njih nalazi u Haju Marki?

izvor:Webtribune.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *