Pre 13000 godina nestala je prethodna civilizacija

Grejem Henkok tvrdi da je drevna kultura na Antarktiku uništena. Predmeti kao što su astronomija i matematika su usvojeni u kasnijim civilizacijama.

Autor nove kontroverzne knjige tvrdi da je kometa pogodila Zemlju pre skoro 13.000 godina i zbrisala veoma naprednu drevnu civilizaciju.

Kada je Grejem Henkok napisao “Otisci bogova” podvrgnut je ruglu od strane akademika, ali je knjiga postala senzacija. On je tvrdio da je drevna kultura na Antarktiku zbrisana. Međutim predmeti kao što su astronomija i matematika su usvojeni u kasnijim civilizacijama. Uprkos prodaji od 3 miliona prodatih primeraka, kanal BBC Horizon je nastojao da sruši njegovu teoriju. Pol V. Hajnrih, američki geolog je napisao:

” Umesto samosaplitanja arheološke misterije, on je samo stvorio još jednu”.

Sada, 20 godina kasnije, on je objavio nastavak od 500 stranica pod nazivom “Vračevi bogova” verujući da će dokazati svojim kritičarima da je bio u pravu navodeći naučna i arheološka istraživanja. Henkok, bivši novinar, rekao je Sandej Tajmsu : “1995, napisao sam knjigu o svim tragovima – otiscima prstiju koji ukazuju na postojanje ove izgubljene civilizacije”.

“Ali ono što mi je nedostajalo je bio krunski dokaz. Sada ga imamo. Niz radova u časopisima geofizike i geologije su dokaz da je Zemlja zaista pogođena od strane komete pre 12.800 godina, što je upravo ono što sam pisao u mojoj knjizi”.

Henkok tvrdi da se na postojanje komete nije obraćala pažnja jer je udarila od led i nije ostavila krater.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *