PanoramaVestiZavere

Da li je Tramp božji čovek? 

Mnogi Amerikanci žive u čvrstom uverenju da je sadašnji predsednik SAD, Donald Tramp, božji poslanik, a zbog čega je to tako pokušao je da objasni novinar Gardijana Džejms Gordon.

Autor teksta sa Gardijana imao je veoma neobično iskustvo vozeći se u taksiju kojim je upravljala sredovečna žena afro-američkog porekla koja je tvrdila da je Donald Tramp izabran direktno od strane Boga.

Taksistkinja je potvrdila kako se slaže s većinom Trampovih stavova, uključujući one o abortusu i istopolnim brakovima, ističući da zastupa čvrste hrišćanske vrednosti.

Autoru teksta nije bilo jasno kako neko ko je toliko pohlepan i šovinistički i nacionalistički nastrojen može da osvoji njene simpatije, a ona je tvrdila da to što misli da je Tramp božji poslanik, nema veze s hrišćanstvom i počela je da se poziva na mnogobrojne biblijske činjenice koje govore u prilog tome.

Prvu sličnost videla je između Trampa i vavilonskog kralja Nabukodonosora koji je bio okružen saradnicima koju su mu vrlo odani i mudri, tako i Tramp oko sebe ima saradnike i savetodavce poput Pensa i ostalih. Ona kaže da cela njena generacija čvrsto veruje u ovu tvrdnju i to bez obzira na boju kože.

Mnogi su ubeđeni da je Tramp sličniji Kiru, jer koliko se seća Nabuikodonosor je uništio za vreme svoje vladavine jerusalemski hram i zarobio Jevreje, dok ih je Kir oslobodio i vratio u Jerusalim.

Verovanje da je Tramp predskazan vođa daje mu neverovatan autoritet i moć, a mnogi u njemu vide modernog kralja Davida, ali ima i onih koji ga najviše porede s Kirom.

Prvi koji je počeo da povezuje Trampa sa biblijskim proročanstvom bio je Lens Volno, koji je činjenicu da je Tramp 45. američki predsednik po redu povezao sa 45. biblijskim psalmom.

Za Volnoa je ova poruka bila jasna: Tramp je izabran od Boga i uskoro će biti izabran od strane Amerikanaca da ispuni proročanstvo. On je bio ratnik protiv globalnog, demonskog režima, a Trampove očigledne slabosti i propusti samo su potvrdile proročanstvo jer je i Kir kao Tramp, bio moćan, bogat i nije bio vernik.

Trampovoj pobedi su najviše doprineli belci hrišćanske veroispovesti, ok kojih je čak 81 procenat glasao za njega. Interesantna je činjenica da je knjiga u kojoj Volno objašnjava svoju teoriju da je Tramp božji izaslanik u trenutku predsedničkih izbora bila na 19. mestu Amazonove prodaje. Volno nije bio jedini koji je zagovarao tu teoriju, već su mu se mnogi preključili deleći iste stavove.

Teoriju su podržali i brojni uticajni Jevreji koji su tvrdili da je Tramp mesija, poput Kira. Za takvu podršku je najzaslužnija Trampova podrška Izraelu, prelazak njegove ćerke Ivanke u judaizam i želja da se američka ambasada iz Tel Aviva prebaci u Jerusalim. Svi oni čvrsto veruju da će Tramp svetu vratiti sigurnost i mir, kao i psihološku stabilnost i prosperitet, piše Gardijan.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *